Елеватор «Нібулона» може бути побудований поблизу Кам’янського

Елеватор «Нібулона» може бути побудований поблизу Кам’янського

База для зберігання та перевантаження зерна може з’явитись на околиці Курилівки, в районі Кривця.

Автор: Валентин Фіголь

Це ще лише намір, нема остаточного рішення чи якоїсь домовленості між потенційними сторонами проекту, – пояснив Сергій Гречанівський, голова Курилівки.

Передбачається, що на березі Дніпра буде споруджено пристань та сховище для зерна. Туди приїздитимуть автомобілі-зерновози, а далі збіжжя подорожуватиме на плавучих зерновозах.

Курилівці, переважно, позитивно оцінюють таку перспективу, зазначив С. Гречанівський. Адже дорога на майбутній елеватор пролягає повз село, а такий об’єкт дозволить суттєво поповнити бюджет Курилівки.

«Я побував на подібному об’єкті в Херсонській області. Спілкувався з місцевими мешканцями. Їм зерносховище не заважає, – додав голова Курилівки. – Наша делегація, за участю сільських депутатів, відвідала ще 2 нібулонівських зерносховища в Запорізькій області, були задоволені оглядом».

Сьогодні сільське самоврядування ладнає всі справи з земельними документами, розповів пан Гречанівський, після чого можна буде продовжити розмову з керівництвом «Нібулона».

«Нібулон» – один з найбільших зернотрейдерів України. Традиційно підприємство широко використовує річковий транспорт. Ще 10 років тому керівник «Нібулона» Олексій Вадатурський пропонував уряду України провести за гроші підприємства роботи з поглиблення фарватеру Дніпра.

Торік зернотрейдер пропонував збудувати елеватор поряд з Карнаухівкою, але проект не було реалізовано.