Пікнік за «Миром», віражі цивілізації та зловісний перфоманс «мертвяки люблять Кам’янське»

Пікнік за «Миром», віражі цивілізації та зловісний перфоманс «мертвяки люблять Кам’янське»

Святкування Дня міста в Кам’янському в розпалі. Масові заходи відбуваються на право- і лівобережному житлових масивах.

Фестиваль їжі на вулиці «Смаколик-фест» проходить в сквері за кінотеатром «Мир». Тут кухарі пропонують свої вироби, а містяни дегустують напої та наїдки прямо на вулиці, опробуючи заодно нові лавочки, встановлені вздовж алеї.

Тут же гостей фестивалю розважають юні артисти.

Іменини міста співпали з вуличною виставкою енергоефективних технологій в межах Днів сталої енергії. Поряд з експозиціями зразків утеплення, вікон та сонячних батарей, увагу привертали стенди Енергетичного технікуму. Тут представлені моделі енергоефективного будинку, агропідприємства, а також модель, названа «Сучасне екопоселення».  Модель показує звичайну сільську садибу – таку, якою вона була з далекого минулого до кінця минулого століття. Тобто людська цивілізація зробила в своєму розвитку своєрідний віраж: спочатку люди максимально модернізували сільське господарство та знищили традиційний сільський спосіб виробництва харчів, а тепер повертаються до старих, «дохімічних» технологій.

Про те, чому необхідно берегти енергію, і як можна це робити в побуті, розповідали активісти ГО «Голос природи». Вони демонстрували можливості сонячної панелі, заряджаючи безкоштовно гаджети перехожих.

Згорнувши свою експозицію, громадські екологи долучились до об’явленого прес-центром ДМК конкурсу світлин «Я люблю Кам’янське». «Наш перфоманс нагадує мешканцям Кам’янського, що отруєне повітря вбиває, і за такого стану довкілля любити Кам’янське скоро не буде кому!» – прокоментував витівку Євген Колішевський, виконавчий директор «Голосу».