Подорожчання землі для промислових підприємств в Кам’янському відкладається

Подорожчання землі для промислових підприємств в Кам’янському відкладається

Проект рішення міської ради про те, що промислові підприємства більше платитимуть за землю в Кам’янському, не буде розглядатись на сесії ради 4 жовтня. Це підтвердив Олександр Залевський, секретар міської ради. Не встигли підготувати проект, пояснив посадовець.

Автор: Валентин Фіголь

Проектом було передбачено, зокрема, внести зміни в рішення міської ради від 22.06.2018 №1105-25/VII «Про ставки земельного податку, розмір орендної плати за землю, пільги зі сплати земельного податку на території міста», а саме: розмір орендної плати за користування земельними ділянками «Землі промисловості – код цільового призначення земель 11.01, 11.02, 11.03, 11.04, 11.05» для юридичних осіб замість 4 % встановити 6 % нормативної грошової оцінки землі.

Землі промисловості, згідно нормативної документації – це землі для розміщення будівель та споруд промислових, гірничих, транспортних та інших підприємств, їх під’їзних шляхів, інженерних мереж.

За кодами, вказаними в проекті, криється призначення земель для розміщення різних об’єктів промисловості. Наприклад, код 11.05 – це землі для розміщення будівель та інфраструктури підприємств з виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води.

Ще перед вересневою сесією депутати пропонували підняти земельні платежі для найбільших забруднювачів довкілля в місті. Потім в проекті рішення про забруднення нічого й не написали.