Скоротечна сесія міськради Кам’янського з однією заковикою

Скоротечна сесія міськради Кам’янського з однією заковикою

Менш ніж за півгодини розглянули 23 питання порядку денного депутати міської ради Кам’янського на позачерговій сесії 25 жовтня. П’яту частину сесійного засідання зайняло обговорення питання, яке в підсумку міський голова запропонував відправити на доопрацювання.

Автор: Валентин Фіголь

Взагалі-то позачергову сесію міської ради збирали, щоб погодити виділення грошей на децентралізацію опалення. Але мимохідь виконавчі органи міського самоврядування підготували ще два десятки питань, і самі депутати написали звернення до Верховної Ради, щоб держава навела лад зі спадком уранового виробництва. Про звернення буде окрема розмова.

Порядок денний позачергової сесії складався так само аврально. Пакет проектів рішень депутати міської ради отримали лише вчора ввечері, тож мали лише ніч на ознайомлення з тим, за що їм доведеться голосувати на сесії.

Втім, депутати впорались і прийняли всі рішення, крім одного.

Більшість питань порядку денного були процедурні. Зміна структури виконавчих органів через оптимізацію. Внесення змін до статутних документів комунальних підприємств та закладів.

Приємна новина для ОСББ. Міська рада ухвалила в наступному році виділення 2,5 мільйона гривень на підтримку ОСББ. Про це теж поговоримо окремо.

Депутати передали піклування про безпритульних тварин комунальному підприємству «Екосервіс». До цього «Екосервіс» обслуговував три діючих пости спостереження за атмосферою та опікувався залишками метеостанції.

Збій в бадьорому темпі сесії стався на проекті змін до Програми культурного розвитку міста.

На що саме хочуть витратити автори проекти 27 мільйонів гривень в галузі культури, запитав депутат Андрій Іванченко. Нехай автори проекту пояснять, запропонував Андрій Білоусов, міський голова. Ніхто від культури не зголосився. Тетяна Оніщенко, директор департаменту гуманітарних питань, пояснила: це ж лише програма на майбутнє, а не зміни до бюджету! Програма – це побажання розпорядників коштів. Ціни ростуть, тому розпорядники закладають в програми свої побажання по максимуму. А скільки потім дати з бюджету – вирішить, знову ж, міська рада голосуванням.

Поки одних депутатів цікавило: куди ж підуть додаткові гроші Програми розвитку культури в місті, інших щось веселило у смартфонах…

Пояснення директора департаменту депутатів не переконали. І міський голова запропонував зняти питання з розгляду та відправити на доопрацювання. Депутати не заперечували, і проект змін до Програми культурного розвитку міста відклали на майбутнє.

Під кінець депутати прийняли рішення про виділення земельних ділянок. Чи є серед виділених міською радою такі земельні ділянки, де по документах вже є об’єкти нерухомості, а насправді вони тільки будуються – таке питання задали представники ЗМІ після сесії Олександру Залевському, секретареві міськради. Пан секретар відповів: сподівається, що нема. Бо у нього нема підстав сумніватись, що фахівці правильно підготували проект рішення.

Так, існує проблема, що забудовники через рішення суду легалізують об’єкти нерухомості, а потім на підставі цього просять міську раду виділити землю під цими об’єктами, визнав О. Залевський. І міське самоврядування, за його словами, нічого не може з цією хибною практикою вдіяти.