Поліцейські справи в Кам’янському: приклад  плідної співпраці та чергова «лялька» для пенсіонерки

Поліцейські справи в Кам’янському: приклад плідної співпраці та чергова «лялька» для пенсіонерки

Єврейська громада Кам’янського показала приклад співпраці з поліцією. А поліція міста попереджає кам’янчан про чергову хвилю шахрайства з обміном «старих» грошей на «нові».

Автор: Валентин Фіголь

Як гуртом Гершона шукали

Прикладом міжнародної спільної операції правоохоронців та громадськості назвали представники єврейської громади Кам’янського пошук в жовтні єврейського підлітка Гершона.

Головний рабин міста Леві Стамблер завітав сьогодні до міського відділу Нацполіції в Кам’янському. Від імені єврейської громади він дякував правоохоронцям за те, що швидко знайшли юного втікача.

Юний Гершон пішов з дому вдень, 5 жовтня, нагадав журналіст Леонід Бройтман.

У підлітка кризовий вік, от і вирішив показати батькам свою значимість… Так розповів про мотиви вчинку хлопця Юрій Лях, начальник Дніпровського районного  відділення поліції. Пішов з дому в Романково, і де шукати – невідомо, бо у нього тут майже немає приятелів.

Хлопця шукали добу. Зазвичай, у випадку зникнення дитини розслідування проводиться енергійно, як у випадку вбивства, розповів Андрій Пінчук, начальник міського відділу поліції. Поліцейські шукали підлітка скрізь – на вулицях, в покинутих спорудах, в кафе і на вокзалах…

Гершон гуляв селищем Романково, заходив то в кафе, то його прихистила місцева мешканка. Але на вулиці було холодно, втікач був зодягнений легко, тому важливо було розшукати хлопця, поки він не застудився.

Андрій Пінчук, начальник поліції Кам’янського

«Дуже активно допомагали в пошуках волонтери, було чимало повідомлень», – відзначив високу громадську активність А. Пінчук.

«Допомагали дуже багато людей, – прокоментував пошуки Л. Бройтман. – Люди просто питали, що треба робити – і їздили, виглядали хлопчика всюди. Допомогу пропонували також мешканці інших міст та інших країн, тому ми називаємо це міжнародною операцією».

Потім Л. Стамблер вручив подяки за допомогу в пошуках підлітка поліцейським та журналістам.

Бабця “поміняла” гроші у шахраїв

Принагідно поліцейські розповіли представникам ЗМІ про чергове шахрайство, вчинене в місті.

Вчора вдень на Черемушках в біду потрапила 81-річна пенсіонерка. Біля під’їзду будинку до неї підійшли дві жінки віком 40-50 років. Сказали, що вони соціальні працівниці. Мовляв, в країні йде грошова реформа, старі гроші міняються на нові. Зайшли в помешкання до старенької. Вона витягла всі свої гроші – приблизно 40 тисяч гривень. Візитерки перерахували, поклали в пакет, запечатали. Потім віддали бабці пакет і пішли геть. Жінка десь за 2 години розкрила пакет і виявила, що замість грошей там, як кажуть фахівці, «лялька» – стос сувенірних купюр. Пенсіонерка не може описати зовнішність шахрайок.

Сергій Коцюруба, працівник кримінальної поліції

«Незважаючи на профілактичну роботу, люди продовжують поводитись необачно: впускають в дім незнайомих, показують чи дають невідомим людям гроші…» – констатував Сергій Коцюруба, працівник кримінальної поліції. Подібних випадків, зі схожими жінками віком 30-50 років, в місті вже кілька. Шукати підозрюваних важко, а доводити шахрайство – ще важче, нагадали поліцейські.