Танцювальні майстер-класи –  «фішка» Нової сцени в Кам’янському

Танцювальні майстер-класи – «фішка» Нової сцени в Кам’янському

Нова форма спілкування творчих людей віднедавна практикується на Новій сцені муздрамтеатру Кам’янського (колишній ПК ім.. Горького). На танцювальні майстер-класи корисно ходити не лише танцюристам, а й просто зацікавленим в нових враженнях людям незалежно від рівня підготовки, зауважують тренери.

Автор: Валентин Фіголь

Два танцювальних майстер-класи відбулись на новій сцені в неділю, 24 листопада.

Заняття з contemporary провела інструктор Валерія Бердник. Валерія – учасниця шоу-балета «Trend Dance Project», тренер з різних видів танцю та хореографії, працює в клубах Дніпра.

«Не роздивляйтесь, а рухайтесь разом зі мною, разом з усіма», – рекомендує Валерія учням. Не так важливо точно повторити рухи тренера, як отримати досвід колективного руху, відчути настрій танцю…

Танцювальний стиль, який викладає Валерія – чуттєвий і енергійний водночас, з елементами, які потребують добрячої фізичної підготовки, гнучкості та вміння тримати рівновагу. Слухачами були, переважно, дівчата.

Другий майстер-клас був з брейк-денсу. Проводив його тренер Стас Шулаєв, інструктор з обласного центру, добре знайомий брейкерам Кам’янського.

Брейк – танок, в якому головне – аби в танцюриста нічого не зламалось, нагадав інструктор. Тому, щоб назавтра не боліло тіло, перед вправами слід гарненько розім’ятися, розігріти суглоби та м’язи.

В брейк-денсі рухи, зазвичай, різкі, зі складними траєкторіями, частою зміною ритму та переходами від кроків та підскоків до акробатичних елементів в партері. На цьому майстер-класі хлопців було вже більше, але дівчата все одно переважали чисельно.

Не все одразу виходило в учнів доладно – були й невдоволення собою, і сльози. Але наприкінці учасники посміхались і аплодували тренерам і собі.

«Участь у майстер-класах дає змогу відчути більше емоційної свободи, розкутості, – поділилась досвідом Валерія бердник, психолог за освітою. – Танцюристи ще й приходять побачити якісь нові для себе рухи. А для аматорів майстер-класи – це, перш за все, спілкування з іншими творчими людьми, можливість перевірити свої сили та подивитись зблизька на те, що можуть люди за певної підготовки».