Традиціії, народжені бойовими діями, проростають в Кам’янському

Традиціії, народжені бойовими діями, проростають в Кам’янському

Молодіжна акція «Тиха вечірка» відбулась в юнацькому відділі центральної бібліотеки суботнього вечора. «Вечірка» – відносно нова традиція, одна з тих, що народились в Україні під час та під впливом антитерористичної операції.

Автор: Валентин Фіголь.

«Тиха вечірка» – всеукраїнська акція, що проходила 7 грудня між 20 та 22 годинами. Інтернет і навушники – це все, що потрібно для тихої вечірки. Молодь під’єднується до ефіру мандрівного радіо Skovoroda, танцює під мікс сучасної української музики від діджея, спілкується в чаті з іншими учасниками, слухає інтерв’ю з гостями ефіру.

7 грудня 2019 року до акції долучились в 41 бібліотеці в 37 містах України.

Так і в Кам’янському до бібліотеки прийшли до двох десятків молодих людей студентського віку: посиділи, послухали радіо. Причому не всі прийшли з навушниками, тому дехто просто дивився пряму трансляцію. Але було досить тихо, бо не танцювали.

Пряма трансляція відбувалась з Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича КНУ Тараса Шевченка.

Тихою вечірка названа тому? що в приміщенні буде тихо, а музика лунатиме лише в навушниках. Акція була задумана, переважно, для бібліотек.

Цього року гостями «тихої вечірки» були хіп-хоп вокаліст гурту «Танок на Майдані Конґо», журналіст і письменник Фоззі, та засновник та лідер рок-гурту «Фіолет», письменник Сергій Колос.

Всеукраїнська команда організаторів «Тихої вечірки» почала формуватись 4 роки тому  у Старобільську, містечку в Луганській області. Туди була змушена під час бойових дій переїхати Луганська обласна універсальна наукова бібліотека.