Проїзд в трамваях подорожчав, електроопаленням в центрі Кам’янського займуться «Центральні тепломережі»

Проїзд в трамваях подорожчав, електроопаленням в центрі Кам’янського займуться «Центральні тепломережі»

Всі питання порядку денного затвердив виконавчий комітет міської ради Кам’янського на засіданні 18 грудня.

Автор: Валентин Фіголь.

Міськвиконком погодив бюджет 2020 року, який має ще прийняти сесія міськради 24 грудня.

Серед традиційних поточних питань заслуговує увагу рішення про подорожчання проїзду в міському електротранспорті до 4 гривень. Рішення було прийняте у відповідь на звернення КП «Транспорт». Електроенергія подорожчала, заробітна платня зросла, запчастини та інші експлуатаційні витрати подорожчали. Розрахований транспортниками економічно обґрунтований тариф – 7,8 гривень. Але попросили підвищити проїзд лише до 4 гривень, а вартість місячного проїзного квитка залишили без змін – 168 гривень. Під час регуляторної процедури розгляду подорожчання зауважень та пропозицій від споживачів не надійшло.

КП «Транспорт», як розповів принагідно директор підприємства Іван Горбаренко, випускає сьогодні на маршрути 23 вагони в часи пік і трохи менше – в інший час, щоб вагони не їздили напівпорожні. Підприємство обслуговує 77 кілометрів трамвайних колій, які теж щодня потребують ремонту.

Також міськвиконком визнав надавачем послуги з встановлення індивідуального електричного опалення в центральній частині міста КП «Центральні тепломережі» – підприємство, створене торік для передачі йому повноважень КП «Тепломережі». На Соцмісті та БАМі надавачем послуг з децентралізації опалення виконком залишив КП «Південні тепломережі».