Майбутнє водоканалу в Кам’янському: версії від комунальників та представників влади

Майбутнє водоканалу в Кам’янському: версії від комунальників та представників влади

Перехід КП «Міськводоканал» під обласне підпорядкування активно обговорюється і на підприємстві, і в місті. Не оминули ці розмови і коридорів влади.

Автор: Валентин Фіголь.

Кам’янському дедалі важче утримувати водоканал з його півмільярдними боргами. Можливо, передача підприємства у власність обласної громади дозволить краще захистити підприємство від неприємностей, пов’язаних з банкрутством. Таку версію почули сьогодні депутати міської ради від Дмитра Щербатова, заступника міського голови Кам’янського.

Ніхто ще нічого не знає напевне, як воно буде з тою передачею водоканалу як юрособи, визнав Д Щербатов, тому можна лише припускати… Нема досі проекту рішення про дозвіл на передачу «Міськводоканалу» області, зазначив заступник міського голови. Але до засідання голів постійних комісій у суботу, 21 грудня, проект буде, прогнозував пан Щербатов.

Про майбутнє водоканалу розмовляли в понеділок працівники КВП КМР «Міськводоканал» з Олександром Чернишовим, першим заступником міського голови, та Костянтином Саусем, заступником міського голови. Про зустріч розповіли, на умовах конфіденційності, давно знайомі представники підприємства. Багато кого з тисячного колективу «Міськводоканалу» довелось зустрічати автору – з підприємством пов’язано чимало цікавих історій.

На зустрічі 17 грудня панове Чернишов та Саусь теж пояснювали необхідність передачі водоканалу в обласну власність тим, що у області грошей більше – отже, більше можливостей платити борги підприємства.

Комунальники хвилювались, але задавали запитання і по суті: про договори з партнерами підприємства, клієнтську базу. Нахвалялись, якщо відповіді міського самоврядування їх не задовольнять, дійти до Києва. Бо бачили вже, кажуть старі працівники водоканалу, «злиття й розлиття – ніяк не оговтаємось!..»