Безкоштовні  правові консультації  можна отримати в бібліотеці Кам’янського

Безкоштовні правові консультації можна отримати в бібліотеці Кам’янського

Родинні чвари – розлучення, розділ спадщини, позбавлення батьківських прав – ось з якими питаннями найчастіше приходять за безкоштовними правовими консультаціями, згадує Оксана Волох, правник Кам’янського центру з надання безкоштовної  вторинної правової допомоги.

Автор: Валентин Фіголь.

Проект з надання безкоштовних правничих консультацій в центральній бібліотеці міста відновив роботу  в новому році. Такі консультації, зазвичай,  відбуваються по п’ятницях, з 10 до 11 години.

Найчастіше люди за безкоштовними консультаціями звертаються з родинних справ, розповіла Оксана Волох, куратор проекту від Центру надання правової допомоги.

Друга за популярністю категорія питань – соціальний захист, каже правник. Візитерів цікавлять питання субсидій, нарахування й виплат пенсій, тощо.

Буває, приходять з досить дивними питаннями: про перенесення поштового відділення, наприклад. Бувають такі запитання, про які навіть згадувати в публікації не можна…

«Найважче мати справу з конфліктами навколо дітей – позбавлення батьківських прав, домашнє насильство тощо, – згадує правник. – Емоційно дуже важко…»

«Консультації в бібліотеці проводимо, щоб наблизити наші послуги до громадян, – розповідає О. Волох. –  До того ж, бібліотека зараз надає простір для спілкування з людьми, які приходять за новими знаннями».

Загалом безкоштовна правова допомога в нашому місті досить популярна: за 2019 рік до Центру за допомогою звернулись 5,9 тисяч громадян, поділилась підсумками роботи правник. З них 5 тисяч задовольнялись консультацією, 444 рази фахівці Центру складали для візитерів процесуальні документи, 90 разів правники представляли інтереси громадян в судах .

 «Безкоштовно ми відповімо на запитання будь кого з громадян, – нагадують правники. – Але вторинна правова допомога – складання документів та представництво в суді, можливі лише для певних категорій громадян».

Детальніше з роботою системи безкоштовної вторинної правової допомоги можна познайомитись тут.

За правовою допомогою до Кам’янського Центру можна також звернутись на вулицю Москворецька, 19.