Нова структура міської виконавчої влади починає працювати в Кам’янському

Нова структура міської виконавчої влади починає працювати в Кам’янському

З середини січня починає функціонувати реформована система виконавчих органів міського самоврядування – без районних адміністрацій.

Автор: Валентин Фіголь.

Адміністративна реформа, схвалена в жовтні 2019 року міською радою, передбачає ліквідацію райадміністрацій як юридичних осіб. Було заплановано, що нова структура виконавчої влади запрацює з 15 січня 2020 року. Однак райадміністрації ще не зникли зовсім: ліквідація – довгий процес. Наприклад, щоб ліквідувати селищну раду Карнаухівки, треба ліквідувати селищну виборчу комісію, а це можна зробити лише через ЦВК, так що доведеться почекати, розповіла Тетяна Фріске, вже майже староста Карнаухівки.

Будівлі районних адміністрацій передаються на баланс міської ради. Тому підрозділи органів самоуправління, які в них розташовані, повинні переукласти угоди оренди приміщень, нагадала Світлана Колісніченко, керуюча справами міськвиконкому: «Хто не переукладе угоду – будемо виселяти, бо так вимагає закон!»

Для мешканців міста практично нічого не зміниться, як поясняла ще торік заступник міського голови Тетяна Завгородня. Тому що служби, до яких найчастіше звертаються громадяни, залишаться на своїх місцях. Зміниться лише їхнє підпорядкування: з районних стануть міськими.

Так, районні служби у справах дітей об’єднають в одне міське управління. З 28 співробітників цих служб в новому управлінні залишаться 15 осіб.

З районних відділів соціальної політики сформують департамент соціальної політики, залишивши 161 працівник з нинішніх 207.

Також будуть об’єднані районні адміністративні комісії, які розглядали справи про адміністративні порушення мешканців районів, в юридичному відділі міської влади.

Голови районних адміністрацій попали під скорочення. Дехто вже отримав нову посаду: Світлана Колісніченко, колишній очільник Південного району, стала керуючою справами міськвиконкому. Юрій Лисяк з Заводської адміністрації став директором департаменту екології. Поки що невідома подальша доля Валерії Гаркуші, голови Дніпровської райадміністрації.

В структурі міської влади будуть утворені нові відділи. Це відділ реєстрації громадян чисельністю 13 співробітників, відділ реєстрації виборців –  7 посадовців, відділ з питань роботи з органами самоорганізації населення – 4 особи, відділ розподілу житла – 3 фахівця. Ці відділи виникнуть в результаті ліквідації існуючих відповідних служб в районних адміністраціях.

В цілому міська влада мала намір скоротити 152,5 посади.

Але оптимізація – не лише скорочення штатів. З міського управління екології утворюється департамент. Штат розростається з 10 до 17 посадовців.

Кожному скороченому посадовцю, як обіцяла влада торік, дадуть місячну зарплатню і поставлять на облік в міський Центр працевлаштування, де їм платитимуть допомогу по безробіттю.