Новий коронавірус з Китаю загрожує життю мешканців Кам’янського

Новий коронавірус з Китаю загрожує життю мешканців Кам’янського

Міністерство охорони здоров’я України спільно з Центром громадського здоров’я інформує про розвиток ситуації з поширення нового коронавірусу (nCoV).

Автор: Валентин Фіголь.

 Центр громадського здоров’я МОЗ України офіційно повідомив Прикордонну службу України, керівників обласних лабораторних центрів МОЗ України, а також керівників підрозділів охорони здоров’я обласних державних адміністрацій про ситуацію з коронавірусом в Китаї та про актуальні рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Станом на 20 січня у Китаї в місті Ухвань та за межами країни офіційно зареєстровано 205 випадків інфекційної хвороби, викликаної новим коронавірусом (nCoV). Троє людей померли, 170 пацієнтів госпіталізовано. Випадки захворювання серед осіб, які приїхали з м. Ухань, було зареєстровано у Таїланді (2), Японії (1) та Південній Кореї (1). На сьогодні кількість захворілих вже більше 300 осіб.

Медична галузь готується виявляти та лікувати можливих хворих.

Генеральний директор ВООЗ скликає на 22 січня засідання комітету з надзвичайних ситуацій у зв’язку з новими випадками хвороби та заявами про можливу передачу збудника інфекційної хвороби від людини до людини.

 Міністерство охорони здоров’я України нагадує проосновні заходи профілактики, яких необхідно дотримуватись при відвідуванні країн, де були зареєстровано випадки nCoV:

·         уникати тісного контакту з людьми,  що мають симптоми  гострої респіраторної інфекції;

·         частіше мити рук з милом, особливо після прямого контакту з хворими людьми або їх оточенням;

·         уникати тісного контакту з тваринами на фермах або у дикій природі;

·         люди з симптомами гострої респіраторної інфекції повинні дотримуватися правил поведінки при кашлі (не підходити надто близько до співрозмовників, використовувати одноразові серветки при кашлі та чханні, мити частіше руки, максимально скоротити контакти з іншими людьми).