Як пережити карантин з мінімальними втратами здоров’я та добробуту: рекомендації фахівця з Кам’янського

Як пережити карантин з мінімальними втратами здоров’я та добробуту: рекомендації фахівця з Кам’янського

«Бідні, жадібні і хворі люди більш залежні і згідливі, ними легше управляти», – такими словами агітував за здоровий спосіб життя відомий тренер Володимир Домрачев читачів «Пильного погляду» в минулому році. Карантин, на думку тренера – це шанс перевірити себе на адекватність.

Автор: Валентин Фіголь.

«Ганяючись за достатком, дорослі розучились вільно рухатись, правильно дихати. Тепер цьому треба навчати заново – щоб бігати, спочатку треба навчитись повзати, потім ходити. Перш ніж злітати – навчись падати так, щоб знову підніматись», – так говорив В. Домрачев в торішньому інтерв’ю про фізкультуру та зв’язок поколінь.

Володимир Ілліч майже півстоліття тренує спортсменів і туристів-аматорів, він активний учасник екологічного клубу «Орлан» ще з 90-х років минулого віку. Сьогодні В. Домрачев тренує стрільців з луку на лівобережжі Кам’янського. Як і інші тренери, сьогодні він на карантині. Це для тренерів та учнів цікавий виклик, говорить тренер про карантин. Це можливість перевірити себе на адекватність викликам оточуючого середовища.

Інформаційні технології дають можливість організувати дистанційне навчання, нагадує В. Домрачев, який ще до карантину в себе на сторінці в ФБ проводив онлайн-тренінги. Тренери можуть давати специфічні завдання, а потім перевіряти результати виконання вправ по відео від учнів. Для тренера це можливість перевірити, чи його методика навчання ефективна без особистого контролю.

А учні можуть перевірити – чи мають вони достатньо самостійного бажання вчитись, щоб ретельно тренуватись, коли тренера нема поряд.

«Варто відновлювати фізичну культуру як систему виховання, – наголошував тренер в минулому. – І тут для дітей найперші вчителі – батьки з їх особистим прикладом».

Отже, на карантині батьки якраз і стануть найпершим прикладом поведінки для своїх дітей, наголошує Володимир Ілліч.