Карантин і бізнес в Кам’янському: місто напередодні «базарних бунтів»?

Карантин і бізнес в Кам’янському: місто напередодні «базарних бунтів»?

Підприємці погрожують вручну відкрити продовольчі ринки чи торгувати продуктами на вулицях.

Автор: Валентин Фіголь.

Сьогодні центральний продовольчий ринок та базар на вулиці Грушевського в Кам’янському то відкривались, то закривались. Закривала ринки адміністрація. Відкривали підприємці, які там зазвичай торгують їжею.

Вранці торговці, як зазвичай, прийшли на роботу на центральний продовольчий ринок і почали працювати. Аж ось працівники ринку оголосили: збирайтесь, мовляв, на вихід – базар зачинено на виконання рішення міського самоврядування.

«Багато хто не знав про рішення міської комісії з ТБНС, прийняте позавчора, – розповіла Галина Залога, голова профспілки підприємців Кам’янського. – Люди привезли м’ясо, городину – товар, що стрімко псується….».

Підприємці не захотіли виходити з території ринку. Надійшли ще їх колеги знадвору – і базар фактично розчинив ворота. Адміністрація викликала поліцію.

«Добре, що всі поводились пристойно і мирно. І підприємці, і охорона розуміли ситуацію, не робили галасу. Поліція не втручалась, охороняла громадський порядок», – розповіла  Г. Залога.

До полудня центральний продовольчий ринок спорожнів і ворота охорона зачинила.

Приблизно так провели ранок суботи і підприємці на ринку по вулиці Грушевського. На лівобережжі, як розповіли підприємці, адміністрація позачиняла ворота з вечора п’ятниці.

Нагадаємо, уряд своєю недавньою Постановою рекомендував міському самоврядуванню позакривати продовольчі ринки. Обласна комісія вирішила так і зробити, слідом таке ж рішення прийняла міська влада Кам’янського.

Підприємці не виключають, що стихійна спроба зайти на територію ринків може повторитись зранку в неділю, 26 квітня. «Людям треба десь продавати свій товар – інакше його треба кудись викинути! – акцентувала профспілковий активіст Г. Залога. – Якщо підприємців виженуть з ринків – вони підуть на стихію, по дворам!..»