Перші двоє мешканців Кам’янського одужали від COVID-19

Перші двоє мешканців Кам’янського одужали від COVID-19

Станом на ранок 27  квітня в Кам’янському від коронавірусної інфекції  вилікувалися перші два пацієнти, про це сьогодні повідомив міський голова Андрій Білоусов. Одужання підтверджують результати аналізів, взяті двічі. Це співробітники ДМК, які проходили лікування в 7-ій міській лікарні. Аналізи на коронавірус у них взяли у звязку з пневмонією.

Також маємо ще один лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19. Це медичний працівник лікувального закладу у м. Дніпро. Вона мала контакт з хворим на коронавірус за місцем роботи, мешкає у м. Кам’янське. Перебуває на самоізоляції, під наглядом сімейного лікаря.

Загальна кількість жителів Кам’янського, які на сьогодні мають лабораторно підтверджений коронавірус і проходять лікування, становить – 22 людини.

За даними Дніпровського лабораторного центру, станом на вчора, 26 квітня, в області було зареєстровано 294 випадки зараження коронавірусом (на ранок 27 квітня – 310 випадків). Найбільше інфікованих у Дніпровському районі – 77, далі ідуть Дніпро – 68, Кривий Ріг – 46, Першотравенськ – 32, Кам’янське – 22.

Сьогодні, за даними Центру громадського здоров’я МОЗ в Україні значно зменшилась кількість нових випадків зараження коронавірусом – 392 випадким. Загальне число уражених досягло 9009 осіб.

Попри зниження кількості інфікованих, Міністерство охорони здоров’я планує збільшити кількість ПЛР-тестів на коронавірус до 8 000 на добу. Наразі за весь період епідемії в Україні протестовано трохи більше 93 000 осіб.

Також МОЗ планує розпочати тестування на антітіла до коронавірусу, аби зясувати яка кількість українців вже перехворіли на COVID-19 без діагностування, або ж перенесли зараження коронавірусом безсимптомно. За словами очільників МОЗ, тестування на антитіла дозволить краще оцінити масштаби поширення вірусу в Україні та розробити відповідні протиепідемічні заходи.