Кримінальні події в Кам`янському: летальна сварка, мопедист з гранатою та особливості крадіжок в приватному секторі

Кримінальні події в Кам`янському: летальна сварка, мопедист з гранатою та особливості крадіжок в приватному секторі

Побиття до смерті під час пиятики, вилучення гранати у водія мопеда, затримання злодіїв, які обікрали медичний заклад – такими кримінальними подіями відзначився тиждень, що завершується,

Аналізуючи популярні в приватному секторі крадіжки харчів та інструментів, поліцейські радять громадянам бути обережнішими.

Автор: Валентин Фіголь.

Обікрали баклабораторію

Поліцейські затримали зловмисників, які вночі 13 травня обікрали медичний заклад. Крадії відігнули прут решітки, розбили вікно, проникли до приміщення медичного закладу та обікрали баклабораторію – винесли оргтехніку та медичне обладнання. Все викрадене вивезли до помешкання одного із злодіїв.

Оперативники  Кам’янського відділу поліції протягом трьох годин затримали зловмисників. Ними виявилися двоє раніше судимих чоловіків віком 31 та 41 років. Викрадене майно вилучено. Підозрюваних у крадіжці заарештовано.

Побив до смерті

10 травня до поліції надійшло повідомлення про те, що у під’їзді житлового будинку на сходовому майданчику громадяни виявили тіло чоловіка з тілесними ушкодженнями.

Правоохоронці встановили, що 9 травня ввечері двоє чоловіків розпивали спиртні напої біля гаражного кооперативу. Під час розмови між ними виник конфлікт, у ході якого підозрюваний побив напарника та втік. Потерпілий намагався дістатися домівки, однак від отриманих травм помер у під’їзді будинку.

Поліцейські встановили особу загиблого. Ним виявився 42-річний раніше судимий місцевий житель. Правоохоронці Дніпровського відділення поліції встановили та затримали зловмисника. Ним виявився 31-річний раніше судимий чоловік.

За погодженням з місцевою прокуратурою зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні умисного тяжкого тілесного ушкодження. Підозрюваного арештовано.

П’яний з гранатою

11 травня під час патрулювання поліцейські сектору реагування патрульної поліції Південного відділення поліції зупинили водія мопеду, який рухався невпевнено та виїжджав на зустрічну смугу.

Поліцейські встановили, що 37-річний чоловік дійсно перебував за кермом мопеду з явними ознаками сп’яніння. Відносно нього склали адміністративний протокол за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів. Під час складання адміністративного матеріалу поліцейські оглянули транспортний засіб та виявили під сидінням предмет, схожий на гранату.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами. Вилучений боєприпас направили на експертне дослідження.

Обережність та оперативність

Злочин, який став прикладом, відбувся якраз вночі на Великдень в приватному секторі в районі вулиці Гетьмана Дорошенка.

Пенсіонерка Людмила Іванівна залишилась вдома одна. Чоловік пішов на роботу в нічну зміну.

Жінці не спалося, і вночі вона дивилась телевізор.

«Я чула, що собака у дворі гавкає, – розповіла бабуся. – Виглянула у вікно – наче у дворі нікого нема. Думаю: цуценя молоде, дурне – от і гавкає!..»

Вранці виявилось, що песик гавкав недурно: вночі хтось обікрав господу. Злочинці виставили вікно літньої кухні і залізли досередини. З кухні вони викрали господарчі інструменти. А також обчистили холодильник.

«Наготувала повен холодильник: і холодець, і олів’є!…  Думали – розговіємось на Великдень!.. Так все позабирали!» – бідкалась потерпіла, розповідаючи сумну історію журналісту. На думку старенької, поліція не дуже старається розкривати цю крадіжку: минув майже місяць, а потерпілу ще навіть не допитували, каже вона.

Подібні крадіжки мають свою специфіку, каже Олена Тімченко, прес-офіцер міськвідділу поліції в Кам’янському. Їх скоюють певні антисоціальні персонажі, які мешкають у власному середовищі, закритому для сторонніх. А здобич, зазвичай – харчі, інструменти, металевий посуд, старе залізяччя… Розшукати цей дріб’язок майже нереально, а їжу – тим більше. Допомогти правоохоронцям могли б потерпілі, якби одразу заявляли про злочин, а не майже за добу, як в описаному випадку.

До того ж, люди надто нехтують небезпекою крадіжки, зазначила О. Тімченко: «Люди за звичкою тримають інструменти в якомусь сараї, часто незамкненому. На жаль, сьогодні такий час, що треба вживати дієвіших засобів захисту майна – замикатися краще!»