Обладнання будинку для сиріт придбає міськарада Кам’янського

Обладнання будинку для сиріт придбає міськарада Кам’янського

Придбання обладнання для дитячого будинку сімейного типу, який будується на лівобережжі – один з проектів порядку денного травневої сесії міської ради.

Автор: Валентин Фіголь.

«Дитячий будинок сімейного типу, який будується на 5-му лівобережному мікрорайоні – виявляється, не лише дивина, а й новина для багатьох мешканців Кам’янського», – написав в Фейсбуці Олександр Залевський, секретар міської ради. Як з’ясувалось під час обговорення питання в депутатських комісіях, навіть для деяких депутатів міськради виявилось незрозумілим – що саме будується і що в тому будинку відбуватиметься.

На 5-му мікрорайоні  будується окремий Малий груповий будинок (МГБ), в якому мешкатимуть діти, позбавлені батьківського піклування.  Адже в Кам’янському, як і скрізь в Україні, просуваються такі форми виховання бездоглядних дітей, як дитбудинки сімейного типу, прийомні родини.

«В малому груповому будинку діти мешкатимуть під наглядом опікунів – персоналу закладу з робітників соціальної служби, вихователів. На відміну від інтернату чи колишнього дитячого будинку, тут діти матимуть більше свободи. Самі ходитимуть до школи, гулятимуть з іншими дітьми, зможуть навіть завести домашню тварину… Досягнувши 18-річчя, дитина покине будинок і житиме цілком самостійно. Розрахований він на 10 дітей. Підпорядкований МГБ буде Службі у справах дітей міської ради», – пише пан секретар міськради.

Сьогодні за гроші державної субвенції – приблизно 13,5 мільйонів гривень, будується один будиночок. Але землі там виділено досить і для двох таких об’єктів, кажуть депутати.

Придбання обладнання для цього будинку сімейного типу – обов’язок міста за проектом. Місто має за свої гроші умеблювати будинок, встановити інше наповнення. Загальна вартість співфінансування з боку міста орієнтовно становить 1,3 мільйон гривень.