Нові технології дорожнього ремонту та галас навколо нової зупинки в Кам’янському

Нові технології дорожнього ремонту та галас навколо нової зупинки в Кам’янському

Нову машину для ямкового ремонту доріг освоюють робітники на дорозі в Калошу.

Тимчасом директор історичного музею викликала сьогодні поліцію: з’ясувати, що за таємничі земляні роботи почались перед будівлею музею. Буде зупинка громадського транспорту, кажуть посадовці. Хоч документів на майбутній об’єкт ще не бачили.

Автор: Валентин Фіголь.

Несподіване будівництво

Тривожно почався сьогоднішній робочий день для директора музею історії Кам’янського Наталії Буланової. Рано вранці вона виявила, що невідомі люди ведуть якісь земляні роботи на тротуарі перед музеєм. Повисмикували живі кущі троянд, засипали шлаком клумбу.

«Робітники мені сказали, що тут будується зупинка транспортна, але документів на будівництво ніяких не показали, – прокоментувала ситуацію Н. Буланова. – Ця територія використовується музеєм як рекреаційна – на підставі державного акту про користування земельною ділянкою, не можна тут нічого робити без погодження з музеєм!»

Частина зруйнованої клумби біля музею

Пані директор викликала поліцію. Поліція приїхала, опитала учасників інциденту. Представник забудовників, за словами Олени Тімченко, прес-офіцера міського відділу поліції, повідомив, що тут будується зупинка. Документи – у замовника. Хто замовник і де документи – поліція пошукає, запевнила офіцер.

Буде зупинка для зручності відвідувачів ТРЦ «DMART»

Про це будівництво сьогодні була мова на ранковій нараді, розповів Олександр Залевський, секретар міської ради. Дійсно, планується зробити в цьому місці зупинку громадського транспорту.

Про намір побудувати новий зупинний комплекс навпроти ТРЦ «DMART» за адресою: проспект Свободи, 37, писали ЗМІ в травні.

Проект нової зупинки, яка буде побудована за рахунок власників торгово-розважального комплексу, розглядався на нараді у міського голови Андрія Білоусова 19 травня.

«Після відкриття ТРЦ« DMART» до директора КП «Транспорт» Івана Горбаренко почали надходити звернення мешканців з проханням зробити зупинку навпроти торгового центру. Тому я звернувся до власників ТРЦ Володимира і Леоніда Дубинських, щоб вони взяли на себе всі витрати по будівництву даного об’єкта. Попередньо ми провели переговори і прийняли рішення, що має бути трамвайно-автобусна зупинка по обидві сторони проспекту з упорядкованим і безпечним пішохідним переходом », – сказав тоді міський голова.

Існуюча зупинка «Прометей», за його словами, буде перенесена на новий зупиночний комплекс. 

Музею від зупинки, яка називатиметься «Музейна», не буде шкоди, сподівається секретар міськради після сьогоднішньої розмови про майбутній об’єкт. Днями панове Олександр Залевський та Костянтин Саусь, заступник міського голови з питань ЖКГ, зібрались відвідати забудову і визначитись з «музейною» ситуацією.

Дорожники освоюють нову техніку

Про ремонтні роботи на дорозі до затоки Калоша «Пильний погляд» розповідав на минулому тижні. Роботи відновились сьогодні, після вихідних.

На цій дорозі робітники, за їх словами, практикуються в новій для Кам’янського технології ямкового ремонту доріг. Спеціальна машина УЯР, сконструйована поляками, змішує рідку бітумну смолу з мілким щебенем. І цією сумішшю через патрубок під тиском заповнюють яму. Струмінь суміші вичищає яму від сміття і злипається під тиском. Тому така наліпка має триматись добре.

Поки що можна сказати, що курява від машини УЯР стоїть неабияка. Водії, звиклі до суцільних вибоїн на цій дорозі, об’їжджають хмару і здивовано хитають головами: дорогу тут давно не ремонтували, дуже давно. Хоч асфальтовою крихтою торік частково ями засипали, але того вистачило ненадовго.