У Кам’янському знову коронавірус, уряд посилює карантин, а ВООЗ попереджає про загострення епідемії

У Кам’янському знову коронавірус, уряд посилює карантин, а ВООЗ попереджає про загострення епідемії

У Кам’янському два нові випадки зараження коронавірусом, про це сьогодні повідомив міський голова Андрій Білоусов. Один пацієнт госпіталізований до 7-ї лікарні, а ще один проходить лікування вдома, на самоізоляції.

Автор: Сергій Гузь.

Напередодні повідомлялось про ще два випадки коронавірусу у нашому місті. Жінка у середньому стані тяжкості госпіталізована у 7-му лікарню. У ще однієї пацієнтки 83-х років коронавірусну інфекцію виявили посмертно. Жінка знаходилась у реанімації цієї ж лікарні, у неї був цукровий діабет та серцево-судинні хвороби. На жаль, її життя врятувати не вдалося.

Таким чином станом на ранок суботи в місті вже 3 хворих на COVID-19, зараження яких корона вірусом підтверджене лабораторно. Цей новий спалах інфекції стався після того, як вмісті вже вилікувались усі 40 пацієнтів, коронавірусну інфекцію яких підтвердили у попередні місяці.

Новий сплеск корона вірусної інфекції фіксується і в інших регіонах України. Весь цей тиждень Міністерство охорони здоров’я повідомляло про щоденні антирекорди по кількості нових хворих.

Статистика зростання інфікованих коронавірусом по дням.

Вчорашні результати були найбільші за весь час епідемії – 921 хворий за добу, тоді як сьогодні МОЗ повідомив про 841 нових заражених корона вірусом. Найбільше хворих виявляють на Львівщині, Закарпатті та у Рівненській області, а також у Києві. У Дніпропетровській області кількість людей, у яких з початку епідемії виявили коронавірус – 1036 осіб.

В уряді заговорили про можливість посилення карантинних заходів у разі, якщо зростання кількості інфікованих буде продовжуватись. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль нарікає, що у другій хвилі коронавірусу винні самі громадяни, які масово не дотримуються обмежень. Тому вчора, у п’ятницю, уряд надав розпорядження міністру внутрішніх справ Арсену Авакову посилити контроль Національної поліції щодо дотримання карантину у громадських місцях. Також уряд видав нову постанову щодо подовження адаптивного карантину до 31 липня 2020 року. Передбачається можливість посилення карантинних заходів в регіонах, де спалах інфекції буде найсильнішим.

Реагують на ситуацію і в Офісі президента України. По словам заступника голови Офісу Кирила Тимошенко, у президента відбулася жорстка розмова з представниками уряду щодо ситуації з корона вірусом в країні. В Офісі президента не хочуть повернення до жорсткого карантину, а тому що це вдарить по економіці і по людях. Але такий варіант не виключається.

Тим часом вчора рекорд по кількості нових заражених корона вірусом зафіксований по всьому світові – більше 180 000 людей. Найбільше нових заражень зафіксовано у Бразиліі – 55 000 за добу, в США – 33 500, в Індії – 14 700, в Росії – майже 8 000 осіб.

У зв’язку з цим Тедрос Гебрієсус, генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я закликав уряди та людей не відмовлятися від заходів безпеки. «Світ зараз у новій небезпечній фазі. Багатьом людям, з зрозумілих причин, надоїло сидіти вдома. Країни, з зрозумілих причин, намагаються поновити економічну та соціальну діяльність, – сказав голова ВООЗ на прес-конференції. – Але вірус, як і раніше, швидко розповсюджується. Він, як і раніше, приводить до загибелі, і більшість людей вразливі до нього».