Профспілки виходять на попереджувальну акцію протесту

Профспілки виходять на попереджувальну акцію протесту

Завтра, 30 червня, Федерація профспілок України проводить в Києві та обласних центрах так звану попереджувальну акцію протесту. Головні вимоги: зупинити подальше просування урядового законопроекту про працю, відкликати антипрофспілковий законопроект «Слуг народу» №2681 та відкликати з посади голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галину Третьякову за проведення антисоціальної політики та антигуманну позицію по відношенню до громадян України.

В столиці України акція почнеться о 8.30 з пікетування Верховної Ради, де в цей час почнеться Погоджувальне засідання представників парламентських фракцій та груп. Потім, о 10.00 колона профспілок вирушить на Банкову, де з 11.00 почнеться пікет Офісу Президента.

Акції профспілок визрівали вже давно. І урядовці та парламентарі дали немало підстав для цього.

Спочатку уряд презентував новий проект трудового кодексу, який суттєво змінює баланс відносин на ринку праці. Переваги отримують роботодавці, тоді як наймані працівники позбавляються значної частини прав. У тому числі, і права на захист від звільнення без погодження з профспілками.

Та найбільше по профспілкам може вдарити законопроект №2681, який позбавляє профспілки більшості прав на представництво своїх членів. Більше того, цей законопроект загрожує старим профспілкам, на кшталт Федерації профспілок України, позбавити їх майна, що вони успадкували ще з часів СРСР.

Читайте також: