Думи про майбутнє, ремонт доріг, дахів та обрізка сухих дерев у Кам’янському

Думи про майбутнє, ремонт доріг, дахів та обрізка сухих дерев у Кам’янському

У Кам’янському відбулось засідання робочої групи з формування проекту Стратегії розвитку міста на період до 2027 року.

Поки самоврядування розмірковує, яким буде майбутнє нашого міста, тривають роботи з практичного забезпечення цього майбутнього.

Автор: Валентин Фіголь.

Стратегічні плани на майбутнє

В відбулось засідання робочої групи з питання формування проекту Стратегії розвитку міста Кам’янське на період до 2027 року. Розробка такого документу наразі проводиться фахівцями органів міського самоврядування, повідомила директор департаменту економічного розвитку міської ради Галина Єрмоленко. Проект Стратегії міська рада має затвердити відповідним рішенням до кінця поточного року.

«Документ є стратегічним для міста, а його прийняття дозволить залучати кошти державного бюджету та міжнародних інвестиційних фондів на реалізацію міських інфраструктурних та соціальних проектів», ‑ зазначив Олександр Чернишов, перший заступник міського голови і головуючий в робочій групі.

Члени робочої групи розглянули та затвердили аналіз соціально-економічних показників у період 2014-2019 років по кожній сфері та галузі діяльності, SWOT-аналіз, місію та стратегічне бачення розвитку міста до 2027 року.

На наступному черговому засіданні робочої групи планується розглянути пропозиції до майбутнього Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку міста на період до 2027 року.

Та справи поточні

Поки виконавчі органі міської влади планують майбутнє Кам’янського, їхні підрядники забезпечують життєдіяльність міста сьогодні і на завтра.

Тривають ремонтно-дорожні роботи. Сьогодні робітники латали дорожнє покриття в районі мосту через Дніпро, а також по дорозі біля «Азоту» на Соцмісті.

Підрядники УКОЖФ латають дахи житлових будинків. Третій день ремонтують дах будинку по проспекту Свободи, 77. Гуркіт листів шиферу, що падають з висоти 15 метрів, чути за квартал, а куряву видно з проспекту.

Втім, на проспекті зараз куряви вистачає – триває демонтаж старого облицювання в сквері проспекту Свободи.

Тимчасом інші підрядники департаменту ЖКГ зрізають сухі аварійні дерева на проспекті Аношкіна. Таких дерев, що загрожують падінням, вздовж дороги чимало.