Церемонії та ритуали в масках: як в країні та Кам’янському святкуватимуть День Незалежності

Церемонії та ритуали в масках: як в країні та Кам’янському святкуватимуть День Незалежності

Президент Володимир Зеленський вчора ввечері підписав указ про святкування 29-ї річниці незалежності України. Кабмін повинен розробити і забезпечити реалізацію святкових заходів з урахуванням вимог щодо запобігання поширення COVID-19. Про це повідомляє Офіс президента.

Автор: Валентин Фіголь.

Зокрема, 23 серпня, в День Державного прапора, в країні повинні бути проведені офіційні церемонії урочистого підняття Державного прапора.

У День Незалежності, 24 серпня, передбачається проведення урочистостей за участю представників органів державної влади, місцевого самоврядування, учасників ООС / АТО і громадськості.

Крім того, в День Незалежності будуть проведені церемонії покладання квітів до пам’ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників ООС / АТО.

Згідно з указом, передбачені тематичні культурно-мистецькі, медійні, виставкові та інші заходи, покликані донестия громадянам інформацію про важливі події та персоналії української історії, досвід національної держави.

Також уряд має організувати церемонії вручення нагород людям, які зробили значний внесок у здобуття незалежності України, захист її суверенітету і територіальної цілісності.

Кабмін повинен підтримати ініціативи громадськості, спрямовані на зміцнення національної єдності, розвиток держави, популяризацію національних традицій і державних символів, утвердження позитивного іміджу нашої держави у світі.

Міністерство закордонних справ має забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України за участю представників української громадськості за кордоном заходів з відзначення Дня Державного прапора та Дня Незалежності України.

В Кам’янському ще 10 серпня міський голова Андрій Білоусов видав розпорядження про забезпечення життєдіяльності Кам’янського, належного порядку та безперебійної роботи життєво важливих об’єктів в місті у святковий та вихідні дні 22-24 серпня.

Відповідним структурним підрозділам доручено забезпечувати, щоб все в місті працювало нормально. Посадовцям профільного відділу на 22-24 серпня доручено забезпечити взаємодію виконавчих органів міської ради з правоохоронними органами.

Управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради міський голова доручив звернути особливу увагу на оперативне усунення наслідків, викликаних можливими природними явищами. Також у святкові дні буде організоване чергування відповідальних працівників та бригад.

Дане розпорядження знаходиться на особистому контролі Кам’янського міського голови.