Акції «за» і «проти» та гаджети замість паперів: у Камянському проходить сесія міськради

Акції «за» і «проти» та гаджети замість паперів: у Камянському проходить сесія міськради

Вперше сесія міськради проходить із застосуванням електронних носіїв інформації замість паперових. Перед початком чергової сесії міської ради дві групи людей прийшли до міськради: одні закидали міському голові Андрію Білоусову злочини, інші – підтримували голову Кам’янського.

Автор: Валентин Фіголь

Група, яка виступила проти мера, розташувалась вздовж фасаду. Через маски важко було впізнати більшість учасників заходу. Вони демонстрували фотографії відомих міських об’єктів, нещодавно переданих в оренду або приватизованих, з підписами «вкрадено».

Друга група людей розмістилась прямо на ганку будівлі, фактично перекривши вхід. Тут також були люди в масках – і теж «просто мешканці міста», як називали себе і члени першої, протестної групи.

Сесія почалась, незважаючи на акції. Вперше депутатам міськради роздали електронні планшети, в яких вони могли бачити проекти порядку денного сесії. Ці прилади замінили звичні паперові документи, які після чергової сесії викидали на смітник.

Міська рада не дала дозволу приватному підприємству «Фрюлинг» на гірничу розробку Карнаухівського піщаного кар’єру.  Депутати також не підтримали запит колег з ВО «Свобода» про обов’язкове виконання школярами Державного Гімну України раз на тиждень. Депутатам не сподобалось слово «обов’язкове» в тексті пропозиції.

Детальніше про рішення сесії читайте у наступному матеріалі.