Про бездомних собак, які об’єднують владу, бізнес та громадськість в Кам’янському

Про бездомних собак, які об’єднують владу, бізнес та громадськість в Кам’янському

Вранці зоозахисники пікетували міськраду та «Южкокс», вимагаючи припинити насильство над тваринами на території коксохімічного заводу. Вдень представники міського самоврядування, промислових підприємств та зоозахисників-активістів домовились про співпрацю на ниві гуманного регулювання поголів’я безпритульних тварин.

Автор: Валентин Фіголь.

Пікет біля будівлі міської ради Кам’янського вранці, 17 вересня, влаштували активісти зоозахисного руху. Вони закидали адміністрації «Южкоксу» знищення безпритульних тварин на території заводу. Мовляв, за невідомих обставин зникли майже три десятки собак, які мешкали в заводі. Частина тварин живуть там давно і стерилізовані, їх хтось підгодовував. І ось днями в заводі бачили, кажуть учасники мітингу, як цих собак якісь люди волочили і вкидали в авто, і в тварин з пащ ішло шумовиння…

Пікетувальники вимагали від міської влади втрутитись і припинити «живодерство» на коксохімічному заводі.

До учасників пікету вийшов міський голова Андрій Білоусов. Сказав, що будуть розбиратись. Пообіцяв підтримку зоозахисній активності. І запросив делегацію від учасників пікету на нараду, яку він нагально збирає сьогодні в другій половині дня.

Активісти подякували міському голові і поїхали до прохідної «Южкоксу». Там вони також постояли якийсь час із плакатами та скандували заклик до стерилізації собак, замість знищення. Ніхто з представників заводу до пікетувальників не підходив – стояли біля прохідної.

На нараді в міськраді, як розповіли активісти-делегати, Андрій Білоусов запропонував представникам заводів домовитись: не розправлятись із безпритульними тваринами на свій розсуд, а співпрацювати з відповідними міськими службами згідно міської Програми регулювання чисельності тварин. Промисловці погодились.

«Це ж у вас на території живуть ці тварини», – нагадав Костянтин Саусь, заступник міського голови. І запропонував: якщо вже заводи стоять на міській землі, спільно розбиратись з собаками. Промисловцям було запропоновано взяти участь у фінансуванні будівництва притулку для тварин, який має відкритися в жовтні в Кам’янському. Промисловці наче погодились, кажуть зоозахисники…