У Кам’янському бюст Брежнєва почистили та перенесли в тінь

У Кам’янському бюст Брежнєва почистили та перенесли в тінь

На проспекті Свободи продовжується реконструкція в центральному сквері Кам’янського. Оновився і пам’ятник Леоніду Брежнєву. Вчора його перенесли на нове місце: з площі Визволителів нижче по скверу. Тут, за словами заступника міського голови Костянтина Сауся, заплановано створити комфортне та зручне місце для відвідування людьми старшого покоління. Передбачені усі необхідні елементи благоустрою.

Таким чином усі мешканці міста, в особливості старшого покоління, зможуть прийти та покласти квіти до пам’ятника, с комфортом посидіти в прохолодній та зручній зоні відпочинку, згадуючи історію  та життя нашого видатного земляка, – вважає посадовець.

Бюст Брежнэва ще на старому місці

Проте оновлений бюст Брежнєва викликав чималий переполох в соцмережах міста. Дехто з політичних опонентів влади почав тиражувати повідомлення про те, що пам’ятник підмінили: замість бронзового бюсту, наче, встановили гіпсовий. Хоча абсурдність таких тверджень очевидна: адже відрізнити гіпс від металу зможе навіть школяр.

Той самий бюст Брежнєва під час реставрації

Як пояснив Костянтин Саусь, ніхто бюст не підміняв – його лише обробили піскоструйним пристроєм, почистивши від бруду. За такою ж технологією заплановано реставрувати і пам’ятник Матері.