Створення комунальної аптечної мережі схвалила міська рада Кам’янського

Створення комунальної аптечної мережі схвалила міська рада Кам’янського

Остання сесія діючого складу міської ради Кам’янського 28 жовтня погодила, серед інших питань, створення комунальної аптеки та мережі її відділень в медичних закладах міста.

Автор: Валентин Фіголь.

Комунальна аптека потрібна для того, щоб постачати мешканцям міста медикаменти за цінами, нижчими від цін комерційних аптек, пояснювала депутатам сенс цього рішення Наталія Ктитарова, начальник міськуправління охорони здоров’я. «В області є така аптека – чого б нам не зробити в Кам’янському?» – зауважила посадовець.

В аптеках відпускатимуть медикаменти лише за рецептами лікарів, додала пані Ктитарова. Планується відкрити кілька філій комунальної аптеки в медичних закладах міста.

Для нової аптеки товар буде закупатись централізовано. Першого разу – за гроші міського бюджету. Також потрібні бюджетні кошти на обладнання приміщень аптеки та на зарплатню персоналу на перший час. Тому міськрада прийняла ще одне рішення – про Програму підтримки комунальної аптеки. За цією Програмою протягом 2020-2021 років на створення й розвиток комунальної аптечної мережі має бути скеровано майже 20 мільйонів гривень з міського бюджету – 8,2 мільйонів в цьому році та 11,2 – в наступному. Гроші потрібні для обладнання аптек та першої закупівлі до них ліків. Приблизно з 2022 року аптека за рахунок власних прибутків почне заробляти кошти сама для себе, обіцяли автори проекту. Тому мова йде саме про створення комунального підприємства – прибуткового закладу.

«Я майже впевнений, що це одне з небагатьох підприємств, що повинно бути прибутковим. Але все буде залежати від керівництва КП і як їм буде керувати управління охорони здоров’я», – прокоментував новацію Олександр Залевський, секретар міськради.