Дві підряд сесії міської ради нового скликання відбулись в Кам’янському

Дві підряд сесії міської ради нового скликання відбулись в Кам’янському

Депутати восьмого скликання зібрались на першу в своїй каденції сесію 12 листопада. Обрали секретаря міськради, затвердили заступників міського голови та склад виконкому.

Автор: Валентин Фіголь.

На сесії були присутні 41 депутат. Не вистачало тільки Жанни Медвведєвої з “Слуги народу”. Така явка – велика рідкість для місцевих депутатів: наприклад, на останню сесію минулого складу ради не прийшли 8 депутатів.

Власне, сесій вийшло одразу дві. Першу розпочала голова територіальної виборчої комісії Ганна Торішня. Вона оголосила, що виборчком реєструє Андрія Білоусова як переможця виборів міського голови Кам’янського.

Після цього новий міський голова подякував за довіру, прийняв присягу, йому було оголошено про надання 5-го рангу державного посадовця.

Новообраний голова закрив першу сесію міськради Кам’янського. І одразу відкрив другу сесію.

Друга сесія теж вирішувала протокольні питання: формувала склад постійних депутатських комісій та керівні органи міської ради.

Так, був сформований виконавчий комітет міської ради. Названі заступники міського голови. Ними залишились Олександр Чернишов, Світлана Колісніченко, Костянтин Саусь та Дмитро Щербатов. Тетяна Завгородня пішла з роботи після закінчення терміну дії контракту.

Олександр Залевський (праворуч) гідно відпрацював на посаді секретаря міськради

На сесії було звільнено з посади колишнього секретаря міськради Олександра Залевського.

Одразу ж пройшли вибори нового секретаря міської ради. Міський голова Андрій Білоусов запропонував кандидатуру Наталії Ктітарової, керівника міськуправління охорони здоров’я. Голосували таємно. Кандидатуру  Ктітарової підтримали 38 депутатів, троє проголосували проти, один утримався.

Новим секретарем міськради обрали Наталію Ктітарову.

«Зберігатиму та розвиватиму добрі традиції міськради, взаємодію з громадою», – пообіцяла новообрана секретарка міськради Кам’янського.

На тому другу сесію міськради 8 скликання було завершено.

Атмосфера в сесійній залі, попри карантин, була невимушена: приблизно третина депутатів лишились із минулого складу ради.

Нагадаємо, що до міськради нового скликання увійшли депутати від чотирьох партій: “Бджола”, “Опозиційна платформа – За життя”, “Слуга народу” та “Європейська солідарність”.