Режим навчання в школах регулює адміністрація закладу, нагадали посадовці в Кам’янському

Режим навчання в школах регулює адміністрація закладу, нагадали посадовці в Кам’янському

В деяких школах Кам’янського з початку тижня почались зміни в режимі навчання. Це спроби адміністрації оптимізувати навчальний процес в умовах карантину, каже департамент з гуманітарних питань Кам’янського.

Автор: Валентин Фіголь.

Чому в школах в понеділок-вівторок знову почали міняти режим навчання? Це питання другий день обговорюють мешканці міста.

Як виявилось, навчання в умовах карантину в нашому місті породило чимало різних способів зменшити кількість учнів, які одночасно відвідують школу.

Десь  класи поділені на 2 групи. Ходять до школи щодня по 3-4 уроки. Десь ходять до школи лише 2-3 дні на тиждень. В іншій школі діти ходять до закладу через день, або через тиждень. При цьому обмеження, переважно, стосуються молодших класів.

В більшості шкіл учні навчаються в одному класному кабінеті, не переходячи в інші.

З 23 листопада в деяких школах почались зміни режиму навчання – здебільшого, послаблення обмежень.

В учбових закладах відбувається оптимізація навчального процесу, пояснила Тетяна Оніщенко, директорка департаменту з гуманітарних питань міськради Кам’янського.

Колективи шкіл пробують різні моделі організації навчання в умовах карантину, розповіла посадовець. Досвіду таких дій у педагогів нема, отже якісь моделі виявились кращими, а деякі потребують коригування – наприклад, щоб зменшити навантаження на вчителів, яким доводиться працювати іноді вдвічі більше через розділення класів на групи.

«В зеленій та помаранчевій зонах карантину рішення про організацію навчального процесу приймає директор школи, – нагадала пані Оніщенко. – Департамент тут може лише рекомендувати».