Міське самоврядування Кам’янського передає комунальні теплотраси в оренду державній ТЕЦ

Міське самоврядування Кам’янського передає комунальні теплотраси в оренду державній ТЕЦ

Рішення про передавання в оренду теплокомунікацій від КП «Центральні тепломережі» до АТ ДТЕЦ прийняла міська рада Кам’янського на сесії 18 грудня.

Автор: Валентин Фіголь.

Розглянувши пропозицію акціонерного товариства «Дніпровська теплоелектроцентраль», міська рада Кам’янського вирішила передати в оренду об’єкт централізованого теплопостачання комунальної власності.

Передаються комунікації, що перебувають на балансі комунального підприємства Кам’янської міської ради «Центральні тепломережі»: інженерні споруди, магістральні та розподільчі мережі системи центрального опалення правобережної частини м.Кам’янське від джерела теплопостачання Акціонерного товариства «Дніпровська теплоелектроцентраль»,

Відповідним органам виконавчої влади: департаменту житлово-комунального господарства та будівництва міської ради, департаменту комунальної власності, земельних відносин та реєстрації речових прав на нерухоме майно міської ради рішення наказує не більш як протягом дванадцяти місяців з дати прийняття цього рішення здійснити організаційно-технічну підготовку передачі в оренду об’єктів.

Посадовцям та комунальникам доведеться протягом 2021 року:

1. Провести інвентаризацію основних засобів та товарно-матеріальних цінностей у складі об’єкта.

2. Упорядкувати та відновити технічну та будівельну документацію щодо об’єкта.

3. Визначити вартість об’єкта шляхом здійснення незалежної оцінки.

4. Виділити земельну ділянку, закріплену за об’єктом у натурі (на місцевості).

5. Підготувати проект конкурсної документації та погодити умови конкурсу з центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства.

6. Подати конкурсну документацію, на затвердження міській раді.

Нагадаємо, в цьому році ДТЕЦ визначена надавачем послуги централізованого опалення кінцевому споживачеві. За транспортування теплоносія по комунікаціях гроші отримувало КП «Центральні тепломережі». Тепер комунікації будуть передані ДТЕЦ – відповідно, цю послугу, певно. надаватиме теплоцентраль.

Найближчим часом «Пильний погляд» планує більш детально повернутись до історії з роз’єднанням та об’єднанням послуг теплопостачання. Та проаналізувати, чому ця ситуація періодично повторюється в нашому місті.