Відсьогодні абітурієнти Кам’янського можуть зареєструватися на ЗНО

Відсьогодні абітурієнти Кам’янського можуть зареєструватися на ЗНО

Сьогодні на Дніпропетровщині стартувала реєстрація на ЗНО-2021. Заповнити заявки абітурієнти зможуть до 5 березня. Про це повідомили у департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Цьогоріч на абітурієнтів, які складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання, чекають нововведення. Найперше – до переліку обов’язкових предметів додали ще одну дисципліну. У 2021-му окрім української мови та літератури, історії України або іноземної мови абітурієнти мають скласти математику. Додатково вони можуть обрати ще максимум 2 предмети, –  сказали у департаменті освіти і науки Дніпропетровської ОДА. – На півгодини збільшиться тривалість іспиту з української – на тест відведуть 3 години 30 хв».

Основна сесія ЗНО-2021 відбудеться у травні-червні. 21 травня здаватимуть хімію, 24-го – іспанську, німецьку та французьку мови, 25-го – англійську, 28-го – математику.

1 червня абітурієнти, які вступатимуть на гуманітарні факультети, складатимуть тести з української мови та літератури. Ті, хто обрав технічні спеціальності – українську мову.

4 червня відбудеться тестування з історії України, 7-го – фізики, 10-го – біології, 15-го – географії.

Результати ЗНО опублікують до 30 червня. Учасники зможуть побачити їх на своїх інформаційних сторінках.