МОЗ створить окремий інформаційний портал з питань вакцинації проти COVID-19

МОЗ створить окремий інформаційний портал з питань вакцинації проти COVID-19

Міністерство охорони здоров’я України разом із партнерами розробило цифрові рішення для проведення масштабної вакцинації українців від COVID-19.

Зокрема, йде робота над створенням окремого інформаційного порталу з питань вакцинації проти COVID-19. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер.

“Цей портал міститиме інформацію про проведення вакцинації проти COVID-19, зокрема про вакцини, дорожню карту з визначеними етапами вакцинації, підходи до організації її проведення, підготовку персоналу тощо, а також інформаційні панелі зі статистичними даними”, – зазначив Ярослав Кучер.

Першу версію порталу з базовою інформацією (у тому числі з функціоналом для слабозорих) буде запущено вже за тиждень, а повноцінну версію з усім необхідним функціоналом та мобільною версією – до кінця лютого. До всього, кожен із п’яти етапів вакцинації супроводжуватимуть цифрові рішення для оперативної обробки даних і додаткового аналізу.

Окрім іншого, цифровізація процесу вакцинації передбачає і відкриті записи на вакцинацію для громадян. Зокрема, такі записи здійснюватимуться в термін не більше, ніж за місяць до початку вакцинації для тієї категорії, до якої належить цільова група згідно з визначеними етапами вакцинації, та передбачатимуть можливість записатись одним із варіантів:

  • запис на вакцинацію самостійно через інформаційний портал з питань вакцинації від COVID-19, веб-портали електронних медичних інформаційних систем, які входять до складу електронної системи охорони здоров’я;
  • запис на вакцинацію через національний контакт-центр МОЗ з питань протидії поширенню COVID-19;
  • запис на вакцинацію безпосередньо в закладі охорони здоров’я.

Для українців у цілодобовому режимі, 24/7, працює національний контакт-центр МОЗ за єдиним безкоштовним номером 0-800-60-20-19.