Про нормальне водопостачання південної околиці та диверсантів в підвалах Кам’янського

Про нормальне водопостачання південної околиці та диверсантів в підвалах Кам’янського

Щоб поліпшити водопостачання Соцміста та БАМу, треба будувати нову водонасосну станцію, кажуть представники міського самоврядування.

Також посадовці попереджають громадян про випадки навмисного руйнування комунальних комунікацій невідомими зловмисниками.

Автор: Валентин Фіголь.

Останніми днями в Кам’янському сталось кілька випадків, коли невідомі особи руйнували свіжовідремонтовані водогони в підвалах житлових будинків. Про це попередив Костянтин Саусь, заступник міського голови з питань ЖКГ.

«Ми повідомили поліцію про такі диверсії на комунікаціях, – зазначив посадовець. – Звертаємось також до мешканців міста, щоб були пильні і придивлялись – хто і які роботи проводить в підвалах та інших приміщеннях житлових будинків».

Перебої з водопостачанням, слабкий струмінь води з крану – ці симптоми знайомі більшості мешканців Соцміста. Як поліпшити якість цієї стратегічної комунальної послуги – про це говорили мешканці району з представниками міського самоврядування на черговому засіданні тимчасового штабу з питань ЖКГ, яке відбулось ввечері 1 лютого в ЦНАПі Південного району.

Причина поганого водопостачання – стан водогону та обладнання, яке вже старе й негодяще, пояснив кам’янчанам К. Саусь.

Справа в тому, що вода на Соцмісто подається по водогону діаметром 1 метр, який тягнеться з Аульського водоводу в бік Дніпра. Дніпро забирає все більше води, тому тиск у магістральній трубі чимдалі падає, пояснив Олег Максименко, директор департаменту ЖКГ.

Для підсилення тиску води слугувала підкачувальна станція на вулиці Тульській. Сьогодні ця станція своїх функцій підкачки не виконує вже років 10. «Обладнання старе, несучі конструкції зношені…» – прокоментував заступник міського голови.

«Ми сьогодні вивчаємо документи водоканалу і готуємось замовляти проект, за яким будемо будувати нову підкачувальну станцію, – розповів О. Максименко. – Це потребуватиме кількох місяців часу».

Відрегулювати тиск води в окремих будинках можливо додатковими насосами, зазначив пан Саусь. Але від цього можуть репатись старі внутрішньобудинкові мережі.

«І буде погано сусідам!» – додав громадський активіст Олег Вергун.

Сьогодні міське самоврядування готується замовляти проект модернізації підкачувальної станції. Завдання технічно непросте, зауважив К. Саусь. До того ж інфраструктура водоканалу тепер підпорядкована області.

Але за 3-4 місяці посадовці сподіваються отримати проект, і в цьому році зробити модернізацію, яка має поліпшити водопостачання Соцміста.

«Це ж хтось повинен гроші на це виділити?» – запитав О. Вергун.

Місто сподівається на допомогу обласної влади, відповів пан Саусь.