Два «золота» здобула Дніпропетровщина на всеукраїнському чемпіонаті з п’ятиборства

Два «золота» здобула Дніпропетровщина на всеукраїнському чемпіонаті з п’ятиборства

Два спортсмени Дніпропетровщини стали чемпіонами України з п’ятиборства. Золоті медалі здобули Гордій Березняков та Всеволод Бакутов. Про це повідомив начальник управління молоді і спорту Дніпропетровської ОДА Олександр Пшеничников.

«У столиці пройшов Чемпіонат України із сучасного п’ятиборства. Потішили наші хлопці, – розповів Олександр Пшеничников. – На першості розіграли два комплекти нагород: серед дорослих та юніорів. Чемпіонами України стали 23-річний Гордій Березняков та 16-річний Всеволод Бакутов».

Гордій Березняков та Всеволод Бакутов – вихованці обласної школи вищої спортивної майстерності.

Гордій у грудні 2020-го здобув національний Кубок. На чемпіонаті підтвердив свою першість. Повторити досягнення у п’ятиборстві – справа не з легких, підкреслив тренер Ігор Вишняков.

«На чемпіонаті Гордій упевнено обігнав суперників. Виграв здебільшого за рахунок гарного фехтування та бігу, – сказав Ігор Вишняков. – Нині хлопець починає боротьбу за олімпійську путівку. Готується до Кубку світу. Турнір вже у березні».

Серед жінок-п’ятиборчинь із області кращий результат – у Марії Зінченко. Вона посіла шосте місце.

Загалом до Чемпіонату України долучилися майже 90 спортсменів. Дніпропетровщину представили 8.

Сучасне п’ятиборство входить до програми олімпійських ігор. Спортсмени змагаються у стрільбі, фехтуванні, плаванні, бігу, кінному спорті.