Стартував всеукраїнський форум про COVID-19: де подивитися

Стартував всеукраїнський форум про COVID-19: де подивитися

У Києві стартував всеукраїнський форум «Коронавірус: виклики та відповіді». Три дні експерти говоритимуть про вакцинацію, план з приборкання пандемії та відновлення економіки. Відкрив зустріч Президент України Володимир Зеленський. 

«Результати, яких у складних обставинах та за короткий час нам вдалося досягти, доводять, що з першого дня боротьби з COVID-19 наші дії були вірними та ефективними», – наголосив Володимир Зеленський. 

За словами президента, рівень смертності від коронавірусу в Україні найнижчий в порівнянні з багатьма країнами Європи та світу.

«Ми довше протримались та не вводили локдаун. А ті обмеження, що діяли в січні, були досить ліберальними, – зазначив Володимир Зеленський. – Нам вдалося суттєво збільшити кількість ліжок в лікарнях. І сьогодні 70% з них вільні. А більше 80% ліжок в Україні забезпечені киснем».  

Україні вдалося досягти стабілізації з поширенням COVID-19, підкреслив президент. Втричі зменшилася тижнева кількість випадків захворювань.

«Ситуація з COVID-19 на Дніпропетровщині стабільна. Вдячні лікарям, які взяли на себе «удар» в боротьбі з пандемією. Підтримуємо їх. Виплачуємо допомогу в 10 тис грн медикам госпітальних баз та екстренки, які перехворіли на коронавірус», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов. 

Форум триватиме з 8 до 10 лютого, початок – о 10:00. В перший день форуму говоритимуть про боротьбу з вірусом в Україні, Європі та світі. Окремо зупиняться на питаннях вакцинації. Серед тем другого дня – план дій уряду з приборкання пандемії та рецепти оздоровлення економіки. У третій день йтиметься, зокрема, про інновації в умовах пандемії.

Більше інформації та онлайн-трансляція  – тут.