Комунальні тарифи до кінця сезону в Україні не зростуть

Комунальні тарифи до кінця сезону в Україні не зростуть

Тарифи в Україні в цьому опалювальному сезоні не зростатимуть. Відповідний Меморандум щодо врегулювання проблемних питань в поставках тепла і гарячої води був підписаний Кабміном, мерами українських міст, представниками Нафтогаз і НКРЕКП, повідомляє прес-служба Офісу президента.

«Згідно підписаного документа, до кінця опалювального сезону 2020-2021 років українці будуть безперебійно отримувати опалення. Вартість послуги постачання теплової енергії та гарячої води в багатоквартирні будинки протягом нинішнього опалювального сезону не зміниться, – повідомили в ОП. – Це забезпечить сталий проходження цього опалювального сезону і підготовку до наступного».

Меморандум також передбачає, що теплопостачальні підприємства гарантовано отримають газ для виробництва тепла та постачання його в будинки громадян протягом всього опалювального періоду. Для цих підприємств передбачені відстрочка оплати за природний газ та компенсація різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованої в тарифах за тепло.

Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не ляже на органи місцевого самоврядування.

Від міських голів Меморандум підписали мер Житомира Сергій Сухомлин, голова Києва Віталій Кличко, мер Одеси Геннадій Труханов, мер Бучі Анатолій Федорук. За відеозв’язку в заході взяли участь мер Дніпра Борис Філатов, голова Львова Андрій Садовий та мер Маріуполя Вадим Бойченко.

У своєму Telegram-каналі прем’єр-міністр України Денис Шмигаль також повідомив, що тарифи на тепло і гарячу воду в цьому опалювальному сезоні підвищуватися не будуть. Це позиція влади, для якої добробут українців – в пріоритеті, зазначив прем’єр.