У Кам’янському вшанують пам’ять Героїв Небесної Сотні

У Кам’янському вшанують пам’ять Героїв Небесної Сотні

Розпорядженням міського голови Андрія Білоусова затверджено заходи з організації та відзначення в Кам’янському Дня Героїв Небесної Сотні.

20 лютого відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятника загиблим учасникам АТО на Алеї Героїв.

У храмах міста пройдуть молебні за загиблими у боротьбі за свободу і незалежність України під час масових акцій протесту в листопаді 2013 – лютому 2014 років.

У рамках музейного проєкту «КіноПлатформа. Клуб шанувальників українського кіно» в музеї історії міста Кам’янського 19 лютого відбудеться перегляд документального фільму «Зима у вогні» (спільне виробництво США, Велика Британія, Україна, 2015 рік). Також цього дня у музеї проведуть відеоурок «Революція Гідності» та виїзну екскурсію «Пам’ятаймо Героїв Небесної Сотні». Із 19 по 20 лютого відбудеться показ фотовиставки Сергія Петренка «Майдан. Територія Свободи».

20 лютого Молодіжна рада міста проведе онлайн-акцію «Пам’ять 107».

У бібліотеках-філіях Централізованої бібліотечної системи Кам’янського пройдуть уроки мужності, інформаційні години, години пам’яті та книжкові виставки.

Також у закладах загальної середньої освіти відбудуться освітньо-виховні заходи.

День Героїв Небесної Сотні встановлено указом Президента України в 2015 році з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.