Новий директор «міськздраву»,  «Школа молодого журналіста» та маневри біля каналізаційного колектора в Кам’янському

Новий директор «міськздраву», «Школа молодого журналіста» та маневри біля каналізаційного колектора в Кам’янському

Автор: Валентин Фіголь.

Призначено керівника

Новим начальником міського управління охорони здоров’я Кам’янського призначено Наталію Ктитарову.

Перед призначенням Н. Ктитарова працювала в адміністрації міської лікарні №9: була заступником головного лікаря по медичній частині, виконувала обов’язки головного лікаря та була медичним директором лікарні №9.

Пані Ктитарова замінила на посту керівника «міськздраву» Юлію Манаєнкову, яка пішла з посади взимку, в розпал скандалу з наркозом в 9-й лікарні, від якого вмерла пацієнтка і постраждали ще кілька хворих.

Школа журналіста для ліцеїстів

Сьогодні в лівобережному ліцеї нових інформаційних технологій почався курс громадського проекту «Школа молодого журналіста». Слухачі – учні ліцею. Тренери – місцеві журналісти, фотографи та відеооператори.

На першому уроці розбирались – хто такі журналісти і для чого вони потрібні. Адже сьогодні хто завгодно може писати в інтернеті про події навколо, висловлювати свою позицію по будь якій темі – і бути джерелом інформації та лідером громадської думки.

Майбутніх журналістів хвилює падіння довіри до інформації, яка розповсюджується. Тому вони вважають, що головне завдання професіоналів – повернути цю довіру. «Журналіст – це обличчя, яке викликає довіру. І прочитати публікацію від журналіста – це надійніше, ніж від пересічної людини», – написала одна з учениць у відповідь на запитання тренера «навіщо потрібні журналісти в епоху блогерства».

Маневри на бульдозері

Тимчасом увагу мешканців міста привернули земельні роботи біля оглядового колодязя міського каналізаційного колектору, розташованого поблизу недобудованого з’їзду з мосту, збоку Єлізаветівської траси. Стривожені частими аварійними ситуаціями на водогоні, люди цікавились: чи не закриють водопостачання лівобережного житлового масиву.

«Водоканал» не має жодного стосунку до маневрів бульдозера біля каналізаційного колектора, відповіли на комунальному підприємстві. Хто і що там робить – комунальники не знали. Як виявилось, це просто власники автозаправки, розташованої по сусідству, займались благоустроєм прилеглої до об’єкту території: міняли бордюри, переплановували доріжки тощо. Тому бульдозер і катався туди-сюди повз колектор.

У «водоканалу» сьогодні був інший клопіт. Вдень в районі міської лікарні №9 на вулиці Миру сталась аварія на водогоні. Без води залишились кілька десятків житлових будинків та бюджетні установи. Роботи тривають і досі.