Галявина для закоханих, подяка рятівникові та інші березневі клопоти в Кам’янському

Галявина для закоханих, подяка рятівникові та інші березневі клопоти в Кам’янському

Кам’янське готується зустрічати 8 Березня. Зранку в сквері проспекту Свободи, між квітковим павільйоном та перехрестям з вулицею Ковалевича, під наглядом працівників КП «Благоустрій», почались роботи з влаштування традиційного квіткового базару.

Автор: Валентин Фіголь.

Вдень, в тому ж сквері, в районі музею історії міста, робітники встановили групу металевих декоративних лавиць, а посередині алеї – металеве дерево. Конструкції встановлювали працівники приватного підприємства «Промремсервіс» – підрядника, що виконує роботи з капремонту скверу. Про цей об’єкт, названий галявиною закоханих, говорив Андрій Білоусов, міський голова, на нараді щодо продовження капремонту скверу. На це продовження місто додає в цьому році ще 5 мільйонів гривень.

5 березня рятувальники разом із представниками засобів масової інформації поїхали на вулицю Широку, де вчора трапилась пожежа, яка забрала життя дитини.

Вчора, об 11.12 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що горить будинок, всередині якого знаходяться маленькі діти.

До прибуття пожежно-рятувальних підрозділів 4- та 6-річного хлопчиків витяг з палаючої оселі 60-річний Віктор Мацапура, який побачив пожежу через вікно свого будинку. Чоловік одразу побіг до місця події. Сусіди допомогли викликати рятувальників, а тим часом чоловік розбив вікно та витяг Кирила і Богдана з пожежі на свіже повітря. На жаль, 3-річна дівчинка була заблокована вогнем, Віктор Васильович та літні жінки (сусідки) не змогли їй допомогти вибратись з палаючого будинку. Дівчинку рятувальники винесли на свіже повітря в непритомному стані із задимленого будинку, але вона померла.

Начальник міського управління МНС Володимир Ярема подякував чоловікові за небайдужість до людської біди та рішучі дії під час порятунку дітей з вогню.

В Заводському районному суді сьогодні почалось слухання адміністративної справи, в якій до відповідальності притягається директор департаменту з гуманітарних питань Тетяна Оніщенко. Згідно висновків перевірки Держінспекції з питань праці, в департаменті порушувались трудові права співробітників – їм не платили зарплатню в ті дні, коли вони мали виступати в суді, а так не можна. В першому засіданні виявилось, що у Т. Оніщенко немає представника. Директор департаменту сказала, що подумає про захисника. Наступне засідання було призначене на 20 березня, 16 годину.

Сьогодні стало відомо про лихо, яке спіткало відомого літератора та громадського діяча Сергія Злючого. Стався ішемічний інсульт, і С. Злючого госпіталізували до лікарні ім.. Мечникова.

Знайомі оголосили збір допомоги для волонтера та письменника Злючого, якому потрібна вартісна процедура стентування судин головного мозку в обласній лікарні ім. Мечникова. Номер карти ПриватБанку: 4731 2191 0422 3874, отримувач – Сергій Дмитрович Злючий.