Іменини Кобзаря, димова завіса з бур’янів та прощання з зимою в Кам’янському

Іменини Кобзаря, димова завіса з бур’янів та прощання з зимою в Кам’янському

Автор: Валентин Фіголь.

День народження поета Тараса Шевченко відзначали сьогодні в Кам’янському. В музеї історії міста відбувся святковий захід: кількадесят людей, переважно літнього віку, поговорили про значення постаті та творчості Т. Шевченка в історії та сьогоденні України. Почитали поезії Кобзаря, послухали фольклорні співи.

Опісля учасники зустрічі ознайомились з виставкою «Історична мудрість Кобзаря». Співробітниця музею Анастасія розповіла, як Т. Шевченко закликав своїх читачів до громадської активності – то посилаючись на приклади героїчного минулого, то глузуючи з земляків, що втратили гідність.

Тим часом кам’янчане вже звернули увагу на нові оздоби скверу проспекту Свободи – недавно встановлені металеві скульптури. Скульптурну групу на «Галявині закоханих» навпроти музею містяни доповнили квіткою.

До полудня Масляна розгорілась: вийшло сонечко, підсушило вологу зранку землю. І опівдні загорілись бур’яни між вулицею Харківською та дренажним каналом, в районі церкви з червоної цегли. Схоже на підпал, бо погоріло по обидва боки проїждженої машинами колії.

А прощання з зимою вже почали святкувати в лівобережному парку. Дніпровська районна адміністрація та спонсори-депутати організували концерт, торгівлю смаколиками та напоями, різні розваги: виставки та майстер-класи, хороводи та палаючу ляльку.