Велогонки на тротуарах, звірі в ремонті та ремонт капремонту центрального парку в Кам’янському

Велогонки на тротуарах, звірі в ремонті та ремонт капремонту центрального парку в Кам’янському

Автор: Валентин Фіголь.

Весняне тепло розбудило велосипедистів, і вони почали їздити, як зазвичай у Кам’янському – де заманеться. Зокрема молоді хлопці ганяють тротуарами та сквером проспекту Свободи на спортивних та «екстремальних» великах. Поки що в нашому місті не було випадків, щоб велосипедисти на тротуарах травмували перехожих або серйозно травмувались самі – всі летальні випадки за участю велосипедистів були на автомобільних дорогах. Але сьогодні в районі перехрестя проспектів свободи та Аношкіна перехожий літнього віку бурчав вслід молодому велосипедисту: «Ціпок би тобі в колесо – знав би, де можна гасати!..»

Нагадаємо землякам: в Правилах дорожнього руху ст. 6.6 прямо забороняє велосипедистам рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках (крім дітей до 7 років на дитячих велосипедах під наглядом дорослих).

Продовжуються весняні ремонтні роботи на дорогах Кам’янського. Аварійний ямковий ремонт відбувається на проспекті Аношкіна, а також на внутрішньоквартальних дорогах в районі вулиці Долматова.

Вранці 18 березня були демонтовані зелені пластмасові фігури ведмедя, оленя та бджоли з клумби перед будівлею міськради. Фігури були придбані позаторік за 200 тисяч гривень, як прикраса клумби. Але мешканці та гості міста, фотографуючись біля фігур, так пошкодили їх, що метелика демонтували ще торік, а ведмедя, оленя та бджолу забрали на капітальний ремонт сьогодні.

Тимчасом в центральному парку продовжується заміна бруківки, яку було покладено восени 2017 року під час капітального ремонту. Бруківка почала тріскатись та кришитись ще навесні 2018 року, а ця весна виявила ще більшу руйнацію покриття центральної алеї парку.

Про воду, яка більше десятка років дзюрчить з-під стіни покинутого будинку біля майже покинутого гуртожитку ДМК на перетині вулиці Республіканської та провулку Матросова, «Пильний погляд» згадував минулої зими. Тоді комунальники відповіли, що це грунтова вода з якоїсь зруйнованої зливової каналізації. Днями хтось своєрідно відвів потік води, що струменів провулком Матросова до одноіменної вулиці: прокопали канавку до колодязя каналізації, і вода потекла туди…

Сьогодні стало відомо про результати прийому проектів бюджету участі в Кам’янському – на розгляд надіслано близько 70 проектів.  Подання документів завершилось 16 березня.

11 березня у Центрі позашкільної роботи відбувся загальноміський форум з написання громадських проектів. У заході взяли участь потенційні автори проектів, експерти Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ, представники виконавчих органів міської ради, громадських організацій, Центру молодіжних ініціатив, засобів масової інформації та інші небайдужі мешканці. В день проведення форуму, як розповіла представник міського самоврядування Людмила Гончаренко, на конкурс було подано близько 40 проектів.

У результаті проведення форуму місто отримало ще близько 3 десятків додаткових проектів високої якості підготовки. За що окрему вдячність міського самоврядування висловила Фундації, як партнеру у процесі впровадження бюджету участі, куратор бюджету участі від департаменту економічного розвитку Л. Гончаренко.