Що планують робити з житловим господарством Кам’янського за громадські кошти

Що планують робити з житловим господарством Кам’янського за громадські кошти

Валентин Фіголь

Програму розвитку житлового господарства Кам’янського з поточними змінами було ухвалено на червневій сесії міської ради.

Міська Програма – лише декларація, збірка побажань розпорядників коштів щодо фінансування з бюджету. Але цей документ хоча б теоретично показує, скільки громадських грошей має витрачати місто на підтримання житла в робочому стані. Адже до Програми розробники (в даному випадку департамент ЖКГ та будівництва) закладають всі бажані заходи, які фінансуються з бюджету. Раніше посадовці департаменту хронічно скаржились, що Програма розвитку житлово-комунального господарства фінансується хіба що на 10% від ухваленого міськрадою.

Отже, які побажання розпорядників коштів погодили депутати цього разу.

На капітальний ремонт житлових будинків (у тому числі ОСББ, ЖБК, гуртожитків) та конструктивних елементів, інженерних внутрішньобудинкових мереж, ліфтів та ліфтового господарства планується отримати 100 мільйонів гривень з обласного бюджету.

Виконання поточного ремонту багатоповерхових будинків, ремонт електропостачання в під’їздах будинків до вводу в квартири
(у тому числі ОСББ та гуртожитків), поточний ремонт інженерних внутрішньобудинкових мереж теплопостачання та зовнішніх мереж теплопостачання має обійтися в100 мільйонів з міського та обласного бюджетів.

30 мільйонів гривень з місцевого бюджету заплановано на аварійно-відновлювальні роботи в житловому фонді.

На капітальний ремонт аварійного житла департамент просить 1,12 мільйон.

На боротьбу з комахами та гризунами в підвалах та на горищах – 1,3 мільйона.

Ремонт доріг всередині дворів, а також тротуарів та відмостків у житловому секторі має бути профінансований на 9 мільйонів гривень.

На благоустрій дитячих та спортивних майданчиків планується витратити 600 тисяч гривень, 1 мільйон на поточний ремонт і ще 2 мільйони – на спорудження нових майданчиків.

Встановлення і благоустрій майданчиків для збирання твердих побутових відходів (ТПВ) обійдеться в 1,5 мільйони гривень. Ще 4 мільйони планується профінансувати на капітальний ремонт майданчиків для збирання ТПВ.

Внески міської ради до статутного капіталу комунального житлово-експлуатаційного підприємства «Оріон» в цьому році заплановані в розмірі 2

мільйони гривень. «Оріон» не надає послуг ЖЕКу вже 3 роки, а місто досі вкладає в розорене комунальне підприємство громадські гроші.

На виготовлення землевпорядної документації , паспортів обслуговування житлових будинків департамент просить 400 тисяч гривень. На виготовлення технічної документації на багатоквартирні будинки, що передаються в управління – 2 мільйони.

Обслуговування зовнішніх та внутрішніх мереж газопостачання житлових будинків коштуватиме 2 мільйони гривень.

 

Поточний ремонт та обслуговування вхідних вузлів житлових будинків планується виконати на 199 тисяч гривень, ще на 600 тисяч придбати нові вхідні вузли.

На підключення гуртожитку за адресою: проспект Конституції, 32 до електричних мереж депутати погодили 1,5 мільйони гривень.

На земляні роботи по засипці погребів – 2 мільйони гривень.