Опалювальний сезон 2019-2020 в Кам’янському розпочався

Опалювальний сезон 2019-2020 в Кам’янському розпочався

Запуск систем централізованого опалення, як і вирішив міськвиконком, почався в Кам’янському 28 жовтня.

Автор: Валентин Фіголь

Опалювальний сезон розпочався. Відсьогодні починається включення джерел централізованого опалення і заповнення системи централізованого теплопостачання теплоносієм. Про це говорили посадовці та комунальники на оперативній нараді в міськвиконкомі.

Директор департаменту з гуманітарних питань Тетяна Оніщенко отримала завдання – контролювати процес запуску опалення в навчальних закладах.

Аварійні бригади напоготові

Перші підсумки початку опалювального сезону будуть підводитись на засіданні штабу з питань підготовки до зими, яке відбудеться о 17 годині. Такі штаби відтепер проводитимуться щодня до повного запуску систем опалення, зазначив Костянтин Саусь, заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства.

Отже, сьогодні мають почати нагрівати теплоносій котельні ДТЕЦ (для споживачів послуги ЦО в центральній частині міста) та котельні КП КМР «Тепломережі» для лівобережних житлових масивів.

Лікувальні та учбові заклади Кам’янського, нагадаємо, обігріваються від автономних котелен, які працюють на паливі з рослинних рештків (пілетах).

Окрема історія – опалення Соцміста та БАМу. В цих районах живуть приблизно 6,5 тисяч споживачів послуги опалення, розповів Андрій Білоусов, міський голова. З них приблизно тисяча досі не обладнали свої помешкання індивідуальним електричним опаленням. «Не можна залишити без тепла тих людей, які не мають електричного опалення, – зазначила Світлана Колісніченко, голова адміністрації Південного району. – Тому міський голова сьогодні проводить переговори, щоб почати опалення житлових масивів від котельні «Азоту»». Посадовці, отже, ще не знають, чи почнеться сьогодні заповнення системи ЦО теплоносієм від джерела ПАО «ДніпроАзот».