Будувати плани на 5 років вчились молоді люди в молодіжному хабі Кам’янського

Будувати плани на 5 років вчились молоді люди в молодіжному хабі Кам’янського

Мотиваційна зустріч – «Твої думки стають твоїм життям» на тему стратегічного планування життя – відбулась сьогодні в молодіжному хаб-центрі.

Автор: Валентин Фіголь.

Мотиваційна зустріч – це коли хтось розповідає про себе і власним досвідом ілюструє та переконує, що людина чимало може зробити для себе.

Така розмова з тренером-мотиватором Ольгою відбулась в молодіжному хаб-центрі, розташованому в південній частині вестибюлю колишнього кінотеатру ім.. Шевченко.

Ольга розповіла про себе. Незважаючи на певні фізичні обмеження, вона отримала вищу фінансову освіту, потім стала майстром манікюру, навчилась водити машину і поміняла кілька власних авто. Зараз готується до вступу в параолімпійську команду з плавання. Плавати навчилась за останні 5 років.

Ольга вважає, що людина має прикладати зусилля і час, щоб досягати поставленої мети. І важливо мати мету.

Потім молоді учасники зустрічі розповідали про своє життя за останні роки та ділились планами на наступні 5 років. Учасникам було по 15-20 років, тому в останні роки вони переважно вчились та визначались, що робити далі. Дехто в 16 років вже має практичний досвід організації культурних публічних заходів. Хтось в 20 років – зароблену власним трудом квартиру. Хтось давно займається волонтерською діяльністю, хтось лише робить перші кроки в громадській активності в своєму навчальному закладі… Але молодим людям було про що розповісти, і промови не були одноманітними чи вимученими. Молоді люди охоче ділились спогадами про важливі вчинки: для підлітка покинути остогидлі танці всупереч волі батьків – то може бути справжнім подвигом!

Щодо планів на майбутнє, то тут у більшості з присутніх також, насамперед – навчання. Дехто продовжить освіту за вибраним напрямком, дехто змінить напрямок…  Громадську активність кидати не збираються. Збираються вести блоги, знімати кіно…

Протягом зустрічі учасники сформулювали й записали для себе 5 цілей, яких вони планують досягти в наступні 5 років. Озвучувати написане молоді люди не захотіли.