У Кам’янському знову буде професійна футбольна команда

У Кам’янському знову буде професійна футбольна команда

Після того, як клуб «Сталь» змінив прописку та назву (тепер це ФК «Фенікс з Бучи) – Камянське залишилось без своєї футбольної команди у вищій чи інших лігах країни. Аж ось нарешті стало відомо, що «Фонд розвитку Кам’янського» має намір створити новий професійний футбольний клуб у місті.

Автор: Сергій Гузь.

Останні два роки чимало ентузіастів футболу та фанатів писали про те, що в місті треба відновити «великий футбол». Бо як не кажіть, а ще з радянських часів Дніпродзержинськ дарував любителям футболу гравців союзного масштабу. Не стали виключенням і часи незалежності, коли наш клуб виграв першу лігу і зміг навіть пограти у прем’єр-лізі. Та через брак коштів та інші проблеми, що виникли після злиття з донецьким «Металургом», у 2018 році «Сталь» взагалі припинила існування. Тож два останні роки футбольні фанати могли вболівати хіба що за аматорські команди міста, які грали у місцевому чемпіонаті.

Та цього тижня стало відомо, що влада міста та організація «Фонд розвитку Кам’янського» домовились про створення нової професійної футбольної команди, яка представлятиме наше місто у загальноукраїнських змаганнях.

«Спочатку це буде аматорська футбольна команда, але у нас вже є план спортивних заходів на рік, де команда зможе брати участь, щоб вийти на професійний рівень. Ми готові офіційно зареєструвати команду і затвердити тренерів. Також на базі СК «Прометей» вже проводяться перші відкриті тренування », – сказав Олександр Іванов, президент «Фонду розвитку».

11 березня міський голова Андрій Білоусов зустрівся з ветеранами футболу, інвесторами і керівниками профільних управлінь міської ради, щоб обговорити всі питання, пов’язані з формуванням і розвитком нового футбольного колективу.

«Наше місто завжди славилося своїми видатними спортсменами. волейбольні, баскетбольні і багато інших команд Кам’янського звучать зараз на всю Україну. Ми прекрасно розуміємо, що ніколи бюджетних грошей і коштів підприємств не вистачало на те, щоб виводити спортсменів на більш високий професійний рівень. Кам’янському не вистачає своєї місцевої команди, яка буде професійно грати і об’єднувати навколо себе всю футбольну громадськість міста. Місію розвитку та фінансового забезпечення команди запропонував взяти на себе бізнесмен Олександр Іванов », – сказав Андрій Білоусов.

До складу команди хочуть включити кращих молодих футболістів нашого міста. Також міська влада обіцяє, що одне з двох футбольних полів, які планують побудувати у місті, буде закріплено за новою футбольною командою Кам’янського.