Карантинний журнал Кам’янського: нові заражені, допомога малорухливим та поминки вдома

Карантинний журнал Кам’янського: нові заражені, допомога малорухливим та поминки вдома

Кількість заражених корона вірусом кам’янчан збільшилась до 23. Обласна влада Дніпропетровщини надає допомогу людям, яким важко рухатись, у придбанні продуктів першої необхідності. А міське самоврядування вирішило закрити міські цвинтарі для відвідування в поминальні дні, щоб не розносили люди заразу.

Автор: Валентин Фіголь.

Ще четверо з коронавірусом

Сьогодні надійшло підтвердження ще 4 випадків зараження коронавірусом в Кам’янському. Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов.

Усі четверо – члени родин двох працівників ДМК, що захворіли раніше. Коронавірус виявили у їх дружин, які також працюють на ДМК, та двох дочок 7 та 16 років. Стан здоров’я нових захворілих задовільний, вони перебувають вдома на самоізоляції.

Кількість заражених в нашому місті, таким чином, збільшилась до 23. На сьогодні загальна кількість лабораторно підтверджених випадків зараження в Дніпропетровській області – 195.

«Гаряча лінія» доставки від ОДА

Соціальні працівники спільно з волонтерами розвозять малорухливим мешканцям міста допомогу від обласного штабу оперативного реагування та протидії коронавірусу.

Як показав сьогоднішній випадок в одному з житлових будинків на «горплощадці», процес доставки не завжди простий. Щоб потрапити в під’їзд до 86-річного пенсіонера, який ледве виходить на вулицю, довелось добряче постукати і почекати. До другого адресата – інваліда середніх років, який теж пересувається на підпорках-«ходунках», достукатись не вийшло. Благодійникам довелось повернутись ще раз через деякий час, і цього разу їм пощастило…

Мешканці Дніпропетровщини, яким потрібна допомога, можуть звертатися на «гарячу лінію» департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації. 

Одинокі пенсіонери, люди з інвалідністю, багатодітні сім’ї можуть звертатися за вказаними номерами телефонів та озвучити операторам свої потреби. Наприклад, у продуктах, предметах гігієни, миючих засобах, дезінфекторах. Придбати товари допоможуть благодійники. Запрошуємо небайдужих людей долучатися до ініціативи».

Телефони «гарячої лінії» – (056) 720 94 48,  (056) 720 94 45.

Цвинатрі – на карантині

Цвинтарі Кам’янського будуть зачинені для відвідувачів у поминальні дні.

Винятком стануть лише випадки поховання померлого, за умови проведення ритуалів з дотриманням протиепідемічних правил,. Зокрема, участі не більше ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метри.

Таке рішення прийняли в управлінні охорони здоров’я Кам’янського міської ради на підставі постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21 квітня 2020 року  №11 «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні».

Громадський транспорт міста в поминальні дні буде працювати в звичайному режимі без організації додаткових автобусів на маршрутах, що ведуть до кладовищ.