Базари Кам’янського потроху оживають в умовах карантину і готуються до одиночних протестів

Базари Кам’янського потроху оживають в умовах карантину і готуються до одиночних протестів

Базари Кам’янського після їх відкриття на початку тижня працюють майже в звичайному режимі. Навіть точки продажу непродовольчих товарів відкриваються, але де-не-де і ненадовго.

Автор: Валентин Фіголь.

В суботу і неділю дехто з підприємців, які торгують товарами непродовольчої групи, теж працювали. Вони ненадовго – на годину-дві відкрили свої ролети для продажу товарів.

«Сьогодні в нас відбулася мовчазна акція протесту під лозунгом  «Дістало!», – прокоментувала дії торговців Галина Залога, голова профспілки підприємців Кам’янського. – Ми вже не вимагаємо, не просимо і не скиглимо. Кого дістало – вийшли і працювали. Недовго, всього годину, але показали, що вже терпець увірвався навіть у покупців…»

Торговці працюють, здебільшого, в масках і рукавичках. На вході в ринок – стелаж з дезінфектантами. Продавці протирають дезрозчинами прилавки та двері крамниць. На вході в м’ясо-молочний павільйон – теж стіл з дезінфекцією. Персонал павільйону протирає перила східців.

Бабусі, що торгують молочними продуктами, гуртом прогнали від прилавків покупця без маски: «Ходиш тут, шморгаєш біля товару!..»

На деяких ролетах і магазинах можна побачити написи «Врятуйте ФОП» тощо.

Підприємці готуються на 3 травня підтримати, за потреби, одиночні протести колег в столиці.

«Ми заявляємо – терпіти далі вже не можна ! Дайте вижити! Кожен має право заявити: я вийду на одинокий протест 3 травня об 11 годині в Києві на Майдан!», – анонсувала завтрашню акцію Г. Залога.