Спортивні та молодіжні заходи в Кам’янському під час карантину перейшли в онлайн

Спортивні та молодіжні заходи в Кам’янському під час карантину перейшли в онлайн

Спортивне та культурне життя, молодіжна активність в місті не завмерли, а лише змінили форму. Навчально-тренувальний процес триває дистанційно на зручних платформах Skype, Zoom, Telegram, Viber, розповідають про новації в міському управлінні молоді та спорту Кам’янського.

Тренери-викладачі міських спортивних шкіл розробляють вправи, які учні виконують або у режимі онлайн, або надсилають тренеру свої відеозаписи.

Автор: Валентин Фіголь.

Віртуальний спорт

Юні спортсмени вивчають теорію фізкультури: наприклад, у спортивній школі №1 запланований онлайн-чемпіонат зі знання історії олімпійського руху. Спортивні змагання також проводяться у режимі онлайн. Зокрема, турніри з шашок та шахів, чемпіонати з тхеквондо ВТФ (формалізована послідовність рухів), першість з загальної фізичної підготовки з художньої гімнастики  та інші.  Тренери та спортсмени бавляться челенджами – записують на відео, що вміють робити, і пропонують іншим зробити щось подібне: потримати баланс, виконати якісь фізичні вправи… був, наприклад, відео-челендж з декламування улюбленого уривку вірша Тараса Шевченка під час виконання фізичної вправи – присідання, віджимання, «бою з тінню».

Під час карантину серед спортсменів було проведено конкурс з на кращий малюнок «Вір та перемагай! COVIDSTOP», конкурс тематичних відеороликів «Чому я обираю спорт». З 7 по 24 квітня відбувся онлайн-конкурс «Вражаючий спорт». Згідно умов конкурсу, мешканці міста ділилися цікавими моментами зі свого спортивного життя, які їм найбільше запам’ятались.  Історії кам’янчан були різними: одні – курйозними, інші – зворушливими, коментують посадовці.

Карантинні умови у багатьох спортсменів дали поштовх для досягнень, зазначають в управлінні молоді та спорту. Так, наприклад, троє хлопців-плавців самостійно сіли на шпагат, а дівчинка тепер ідеально віджимається від підлоги 35 разів. 12-річний футболіст встановив рекорд – відбиває м’яч лівою ногою 350 разів поспіль.

Під час карантину до Кам’янського надійшла приємна новина – вихованці комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа №1» , бронзовій призерці чемпіонату Європи 2019 серед юніорок з веслування на байдарках і каное, майстру спорту України Ельвірі Гришаковій призначено стипендію Президента України.

Молодіжна політика на карантині

З урахуванням запроваджених на території міста карантинних заходів  було змінено формат роботи посадовців управління молоді та спорту з активними молодими кам’янчанами.

Молодіжною радою міста спільно із управлінням  було ініційовано та проведено онлайн такі заходи:

– челендж в соціальних мережах «Я відповідальний громадянин». Умови були досить прості: потрібно було викласти в соціальних мережах фото у захисній масці. Головною метою заходу було показати усім, що мешканці Кам’янського є соціально відповідальними,  дотримуються рекомендацій МОЗ, мають позитивне та креативне відношення до складної життєвої ситуації;

– марафон-челендж «Дитячі спогади». В рамках заходу молодь ділилася приємними спогадами про дитинство та улюблену дитячу іграшку;

– челендж «Моя улюблена страва». Усі бажаючі мали змогу поділитися рецептом приготування улюбленої страви у соціальний мережах;

– онлайн-зарядки з Молодіжною радою у прямому ефірі у мережі Інстаграм;

– челендж «#dontrushchallendg». В рамках заходу було створено тематичний відеоролик про  Молодіжну раду.

У березні 2020 року управлінням молоді та спорту міської ради  було проведено онлайн – соціологічне опитування «Музичні вподобання кам’янчан», основою метою опитування було – з’ясувати, яких зірок української естради мешканці нашого міста хотіли б бачити на урочистих заходах у Кам’янському.

Продовжуються міські конкурси

Триває прийом документів на присудження міської премії «Молодіжний лідер міста Кам’янського». Премія присуджується у 6 номінаціях: творчі, виробничі, наукові та спортивні досягнення, особиста мужність та розвиток молодіжного руху.

Документи приймаються в електронному вигляді до 01 червня 2020 року. Детальну інформацію про збір документів можна отримати в управлінні молоді та спорту.

Також управління виступило співорганізатором міського конкурсу на логотип свята до  270-річниці з дня заснування міста Кам’янське.

Прийом творчих робіт триває. З вимогами щодо оформлення робіт можна ознайомитися на офіційній сторінці управління у соціальній мережі Фейсбук та офіційному сайті міської ради.  Роботи приймаються до 05 червня 2020 року. 

Також управлінням  розпочато роботу щодо організації масштабного відзначення Дня молоді.