Тарифи, нагороди та покарання на засіданні міськвиконкому Кам’янського

Тарифи, нагороди та покарання на засіданні міськвиконкому Кам’янського

Чергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради відбулось 27 травня. Розглядались, зокрема, нагороди, тарифи на опалення та адміністративні покарання мешканців міста.

Автор: Валентин Фіголь.

Засідання почалось з церемонії нагородження. Подякою міського голови та цінним подарунком «Наручний годинник від Кам’янського міського голови» нагороджено почесного громадянина Кам’янського, директора товариства з обмеженою відповідальністю зовнішньоторгової фірми «МІКОМП» Олега Мороза. За високий професіоналізм, управлінську компетентність, вагомий внесок у розвиток соціально-економічної інфраструктури міста, активну громадську діяльність та з нагоди 60-річного ювілею.

«Я вдячний Олегу Миколайовичу за все те, що він зробив для нашого міста. За розвиток спорту, басейн, яких одиниці в усій країні, де ми змогли організувати для дітей унікальну міську програму «Школа плавання», і школярі з 1 по 5 клас можуть навчатися основам плавання. Успіхів у роботі!» – сказав міський голова.

Цінним подарунком «Наручний годинник від Кам’янського міського голови» нагороджено голову Кам’янської міської у Дніпропетровській області Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Миколу Нещерета. Його нагородили за плідну громадську діяльність, спрямовану на соціальний захист громадян, постраждалих від Чорнобильської катастрофи, активну життєву позицію, вагомий внесок у розвиток ветеранського руху в місті.

Нагрудний знак «За заслуги перед містом» ІІ ступеня вручено альпіністу, учаснику експедиції на Аконкагуа Дмитру Семеренку – за прославлення рідного міста на світовому рівні під час спортивного сходження на найвищу вершину Америки Аконкагуа.

Загалом до черги денної виконкому увійшло 11 блоків питань. Члени виконавчого комітету, зокрема, розглянули підсумки виконання міського бюджету за І квартал 2020 року.

Як повідомила директор департаменту фінансів міської ради Лариса Шевченко, загалом до загального та спеціального фондів міського бюджету з урахуванням офіційних трансфертів надійшло 536 мільйонів гривень, що становить 98,9% до затвердженого плану. Порівняно з аналогічним періодом 2019 року загальний обсяг надходжень зменшився на 263,5 мільйони – держава тепер фінансує соціальну допомогу не офіційними трансфертами до бюджету міста, а дає гроші особисто отримувачам допомоги та пільг.

За січень-березень поточного року видатки міського бюджету виконано на 81,2%. Найбільш питому вагу у структурі видатків бюджету займають видатки на утримання галузей соціально-культурної сфери та соціальний захист населення, на які спрямовано 376,97 мільйонів гривень.

Рішенням виконкому встановлено тариф на теплову енергію, що виробляється на твердопаливних установках Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРЕЙД ІНВЕСТ ХОЛДИНГ» для бюджетних установ міста у розмірі 1818,29 грн за 1 Гкал.

Члени виконкому затвердили Положення про міську премію «Молодіжний лідер м.Кам’янського», яка присуджується молоді за особисті досягнення у суспільно-економічному, культурному розвитку міста та утвердження авторитету міста на регіональному, всеукраїнському та міжнародному рівнях. Розмір премії дорівнює 3-м прожитковим мінімумам, затвердженим на відповідний календарний рік.

Також члени виконавчого комітету ухвалили рішення про притягнення громадян міста до адміністративної відповідальності. Громадянку оштрафували на 51 гривню за проживання без паспорту, а громадянина – на 34 гривні за умисне псування паспорта.

Виконком затвердив проведення демонтажу рекламних засобів та перелік проектів рішень міської ради, які буде винесено на розгляд чергової сесії 29 травня.