Фермери Дніпропетровщини формують збройні загони самооборони та тренуються захищатись

Фермери Дніпропетровщини формують збройні загони самооборони та тренуються захищатись

Українські фермери створюють збройні загони самооборони від рейдерства. Вони кажуть, що не сподіваються на владу і самі будуть відстоювати свої законні інтереси.

Автор: Валентин Фіголь.

Вчора у фермерському господарстві «Кондратюк» в с. Новопавлівка на Дніпропетровщині проходили збори Самооборони фермерів. Про це на своїй фейсбук сторінці повідомив фермер Іван Кондратюк,  пише agronews.ua. «Хочемо висловити подяку всім присутнім, а також тренерам, які вчать оборонятися в досить непростих ситуаціях, які пов’язані з  рейдерством чи грабежем»,- пише він.

Наразі в Україні фермери обєднуються для запобігання рейдерству. Фермерська самооборона є громадською контролюючою силою від рейдерських захоплень, неправочинних дій та для самозахисту аграріїв. Про це в Facebook пише Іван Слободяник, голова об`єднання Агро-Продовольчої Ради та Всеукраїнського конгресу фермерів.

Фермерська самооборона – добровільне формування, метою якого є захист законних прав фермерів, членів особистих селянських господарств та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, селян. Голова Самооборони фермерів Дніпропетровщини Олександр Стешенко днями заявив: «Краще нехай не лізуть до фермерів, бо ми відсіч будемо давати всім!»

«Загони самооборони проводять навчання в Дніпропетровській області. Але ми плануємо розширити цей досвід та допомагати іншим фермерським угрупуванням самооборони в кожній області», – заявив Анатолій Гайворонський, представник Всеукраїнського Конгресу фермерів та Агро-Продовольчої ради, голова Асоціації фермерів та землевласників Дніпропетровської області.

Окрім фізичної охорони об’єктів та самооборони, Фермерська самооборона ставить собі такі завдання, як антикорупційна діяльність в межах держави та просвіта населення щодо правових основ самозахисту, профілактики правопорушень.

 «Такі збори допомагають навчитися самозахисту, вистояти в тяжкій ситуації та дають підтримку. До Асоціації фермерів Дніпропетровщини приєдналось вже багато людей, але чим більше нас буде, тим краще. Тільки разом ми сильні!»,- коментує вчорашнє тренування господар І. Кондратюк.