Допомога погорільцям та несподівані небезпеки прогулянок в центрі Кам’янського

Допомога погорільцям та несподівані небезпеки прогулянок в центрі Кам’янського

Будьте уважні та обережні, попереджають кам’янчан рятувальники. Буквально підходять до людей на вулиці і попереджають про небезпеку, яка чигає на кожному кроці!

І справді, на вулицях кам’янського можна потрапити в будь яку неприємну пригоду. Наприклад, зачепитись головою за електричний кабель, що висить через центральний сквер. Або отримати в око камінчиком з хмари куряви, яку здіймають тримерами робітники на трамвайній колії.

Автор: Валентин Фіголь.

Погорільці отримають допомогу

Про це стало відомо 18 червня, на оперативній нараді під керівництвом Кам’янського міського голови Андрія Білоусова.

Міський голова доручив до 1 липня виплатити власникам 24 квартир згорілого будинку по вулиці Дубініна, 5 –  по 10 тисяч гривень матеріальної допомоги на першочергові потреби: відновлення документів, купівлю необхідних речей тощо.

Також на чергову сесію Кам’янської міської ради буде винесено питання виділення грошової допомоги погорільцям на покупку рівноцінного житла і на ремонт квартир, які зараз пропонують людям із фонду міської власності.

Влада взаємодіє з усіма сім’ями, які проживали в будинку. У перший же день після пожежі мешканців розселили. Частина людей живе в гуртожитку, деякі переїхали до родичів. Усі служби міста, а також волонтери та небайдужі жителі надають допомогу людям, які опинилися в скрутній ситуації.

Поліція розслідує причини пожежі. Поки що, як версію, розглядають необережність якогось дядька, який латав дах над однією з квартир і забув на горищі лампу, якою розігрівав смолу.

Небезпечні несподіванки

Профілактику побутового та дитячого травматизму рятувальники регулярно проводять просто на вулиці. Наприклад, вчора в центральному парку міста. Підходили до відпочиваючих і заводили з ними розмови про пожежі, утоплення, про дитячий травматизм. Відпочиваючі дивувались, але потім дякували за нагадування про банальні речі, які рятують життя.

Тимчасом небезпека може виявитись там, де її зовсім не чекаєш. Наприклад, неуважний перехожий може зачепитись за електричний кабель, що висить впоперек пішохідної алеї в сквері проспекту Свободи, навпроти школи №5. Під напругою той кабель чи ні? Про те, що люди схильні не помічати перешкоди, свідчать коментарі в соцмережі під фото, на якому зображено той самий кабель. Коментарі жваво обговорюють назву закладу на задньому плані світлини – мовляв, знову щось чорне…

Або така історія. Чимчикують трамвайною колією троє чоловіків з тримерами. Крізь хмару куряви з-під тримерів видно, що вони косять рослини, які виткнулись з-поміж бетонних плит. Разом з пилюкою від обертових частин тримерів навсібіч розлітались дрібні камінці, часточки якогось мотлоху. Якийсь з камінців досить голосно дзенькнув об бік проїжджаючого авто десь навпроти магазину «Велес» на проспекті Свободи. Лише один з косарів працював в захисному щитку на обличчі.

Почався нерішучий дощ, і косарі припинили роботу. Якраз під’їхав службовий трамвай-платформа. Бригада завантажилась на платформу і поїхала далі, покинувши решту трави на інший раз. І справді, хто ж в дощ косить?